Баба ми по бащина линия е взела за внучка само по-малката ми сестра, ето как тя обясни поведението си

Случи се така, че изобщо не приличам на баща си. Той е висок брюнет, с къдрава коса и тъмнокафяви очи. А аз приличам на майка си: руса коса, същите светли вежди и мигли, почти невидими. Косата ми е права; колкото и да се опитвах да си направя къдрици, те изобщо не се задържаха. Когато съм се родила, майка ми е разказвала, че баба ми по бащина линия само ме е погледнала, обърнала се е и си е тръгнала. И изобщо не е помагала да ме кърми. – “Вие вече сте възрастни, сами сте си родили дете, не сте ме питали, та сега сами си го отглеждате. Всъщност майка ми и баща ми не са очаквали, че ще се родя. Били са на двайсет години, все още са искали да си ходят и да не мислят за нищо, а после дете и такава отговорност.

Но когато се роди сестра ми, всичко се промени. Баба ми веднага я разпозна като малкия си син: същите големи тъмни очи, къдрава коса. Баба ми веднага ѝ подари диамантени обеци още през първия месец от живота ѝ. А след това през цялото ѝ детство я разглезваше: купуваше ѝ телефони, лаптопи, скъпи дрехи, красиви кукли. Всяко лято водеше само нея на море. Втората баба по майчина линия се стараела да обръща еднакво внимание на всяка внучка. Тя канела и двете на вилата си през лятото, купувала им едни и същи рокли и други подаръци.

Оказало се, че бабата по бащина линия се разболяла много, наложило се да напише завещание. И когато умряла, се оказало, че е оставила апартамента си само на най-малката, която по това време била на 15 години. Тя веднага се преместила в този апартамент след училище и започнала да живее сама. Трябваше да работя дълго време, за да получа ипотечен кредит и да плащам половината си заплата за него всеки месец. Наскоро ме сполетя скръб: почина втората ми баба. Оказа се, че тя е завещала апартамента си на мен и сестра ми по равно. Винаги е била справедлива, казваше, че не иска да показва, че обича някого повече или по-малко – това било неправилно. Но все пак е срамно, че в резултат на това сестра ми има апартамент и половината от този, а аз имам само няколко квадратни метра.

 

 

Rate article
Баба ми по бащина линия е взела за внучка само по-малката ми сестра, ето как тя обясни поведението си