Баба ми ми повери къщата, но ние направихме различен избор. Когато стигнахме дотам и влязохме вътре за първи път, от устните ми се изтръгна вик на ужас. Къщата не беше празна.

Моето голямо семейство беше доста голямо. Във фаталния ден ни се обадиха по телефона и ни казаха, че баба ми е завещала къщата си на село на мен. Тази новина беше изненада за мен, тъй като бях пресичала пътя си с тази жена само няколко пъти в живота си. Тъй като нямаше нито деца, нито внуци, тя сигурно по някаква причина си спомняше за мен. След като преценихме обстоятелствата, със съпруга ми решихме да продадем новото жилище. В края на краищата къщата се намираше на 300 километра от сегашното ни местоживеене и състоянието ѝ оставяше много за желаене. Нямахме намерение да я използваме като лятна резиденция. През лятото обаче трябваше да отидем в селото, за да регистрираме наследството си    .

Решихме да останем временно там, за да могат децата ни да се наслаждават на чистия въздух, докато се опитваме да продадем къщата. Когато влязохме в стаята, стана ясно, че тя не е празна. Там живееше жена на име Виктория, приятелка на баба ми. Тя се грижеше за старата дама и помагаше в домакинската работа, така че й предостави жилище заедно със собствената си дъщеря. Виктория останала без дом, когато родителите ѝ я изгонили от къщата, когато разбрали, че е бременна. Оттогава всички живеят заедно и си помагат взаимно. Отначало Виктория си помисли, че сме дошли да я изселим от дома ѝ   .

намеренията ни обаче далеч не бяха такива. Уверихме я, че може да живее при нас, докато къщата бъде продадена. Виктория ни запозна с местността с голяма дружелюбност и дори всяка сутрин ни носеше прясно мляко. Тя беше старателна и отдадена на благосъстоянието на дъщеря си. Никога не седеше безучастна, докато вършеше различни неща, като например да се грижи за градината и да работи във фермата. В крайна сметка се появи потенциален купувач, който беше готов да закупи къщата. Със съпруга ми обаче се почувствахме притеснени. Парите, събрани от продажбата, не можеха да променят значително живота ни, но това щеше да означава, че Виктория щеше да загуби своето скъпоценно кътче от света. Затова, преди да заминем, официално предадохме собствеността върху къщата на Виктория и отидохме в града. Радостта и благодарността, които тя изрази, бяха неописуеми. Това беше акт, който ни донесе огромно щастие.

 

Rate article
Баба ми ми повери къщата, но ние направихме различен избор. Когато стигнахме дотам и влязохме вътре за първи път, от устните ми се изтръгна вик на ужас. Къщата не беше празна.