Баба ми ми даваше наставления още от детството. Благодарение на нея бях победител навсякъде в живота.

Успях да разбера простите истини в живота благодарение на моята баба, която винаги ми даваше мъдри съвети и напътствия, а дори и това, което беше неразбираемо, тя винаги говореше на достъпен език. Като дете винаги ходех при баба, там можех да гледам анимационни филми от сутрин до вечер, тя не ми забраняваше, понякога гледах предаване, в което хората изразяваха мнението си.

Веднъж в едно такова предаване чух, че един мъж казал, че жената е нужна само за да поддържа реда в къщата, да се грижи за децата, а самата жена не играе важна роля в обществото. Спомням си, че бях много възмутена и реших да попитам баба ми какво мисли за това. Попитах баба ми защо винаги казват, че жените не играят важна роля, на което баба ми отговори, че жената преди всичко трябва да бъде силна и независима за себе си. Според баба ми жената никога не бива да зависи от мъжа си, тя трябва първо да получи образование, да си намери добра работа, да бъде самостоятелна и едва след това да подреди личния си живот.

Слушах баба си и разбирах, че е права, тъй като бях чувала много за мъже, които се развеждат със съпругите си и ги оставят в безнадеждно положение, без да знаят как да изхранват себе си и децата си. Сега баба ми вече я няма, но аз все още помня съветите ѝ и се опитвам да я накарам да се гордее с мен, че имам съпруг, който ме обича и не се държи с мен като с прислужница. Вярвам, че всяка жена трябва да цени преди всичко себе си, а не да държи на мъж, който си подритва краката с нея. Мисля, че много жени ще се съгласят с мен, че трябва да бъдеш най-добрата преди всичко за себе си.

 

Rate article
Баба ми ми даваше наставления още от детството. Благодарение на нея бях победител навсякъде в живота.