Баба ми каза, че ще остави апартамента на брат ми и на мен. Но това, което се оказа накрая, просто ме зашемети

Спомням си как майка ми упрекваше брат ми, че не мете, че не иска да мие чинии и да помага в къщата. Баща ми казваше – и все още казва – че това е женска работа. А каква била мъжката работа? Да изнася боклука веднъж седмично? Да сменя крушките? Правехме ремонти като семейство. Исках да попитам баща ми: ремонтът също ли е женска работа? Това не е справедливо. Чувала съм тези фрази от детството си. Когато бях малък, мислех, че е нормално, но сега съм възрастен и разбирам, че това са просто глупости. Слава Богу, влязох в държавния бюджет и получих висше образование, иначе баща ми щеше да ме ожени. Защото според баща ми жената няма нужда от висше образование, тя е родена, за да се омъжва, да ражда деца и да готви храна.

Но майка ми има висше образование, тя е инженер и работи в престижна фирма, като печели два пъти повече от баща ми. Баща ми има средно образование. Брат ми е израснал със странно отношение към живота, той има свои собствени житейски насоки. Той не помага в къщи и не мие сам чиниите. Майка ми глади, готви, храни баща ми и брат ми и прави всичко това, защото е “жена” и трябва да го прави. А баща ми и брат ми седят на дивана и чакат майка ми да стопли храната и да налее чая. Аз не общувам с брат си. Нямаме общи интереси. Нямаме за какво да си говорим, твърде различни хора сме. Мисля, че той е разглезено, необразовано момче, което не може да оцелее само, наистина има нужда от жена. В противен случай ще трябва да прекара целия си живот с родителите си.

Сега той живее в апартамента на баба си по майчина линия. Това е наследството на майка ми. Когато баба ми беше жива, тя каза, че оставя апартамента на двамата внуци – на мен и на брат ми. После, когато почина, майка ми го наследи по право. Решихме да дадем апартамента под наем, за да изкараме малко пари. А сега изглежда, че брат ми ще получи апартамента, защото е единственият наследник. Не очаквах, защото баба ми остави апартамента на мен и брат ми, а сега няма да получа нищо. Това беше тежък удар за мен. Мислех, че апартаментът ще бъде продаден и парите ще бъдат разделени между нас. Щях да си купя малко студио, като взема ипотека върху къщата. Сега не знам какво да правя. Трябва да започна всичко отначало.

 

 

Rate article
Баба ми каза, че ще остави апартамента на брат ми и на мен. Но това, което се оказа накрая, просто ме зашемети