Аз съм плод на изневяра, затова сега баща ми не иска да плаща за образованието ми.

Аз съм на 19 години. В живота ми се случи ужасна история, от която не мога да намеря изход по никакъв начин. Ако можете да ми дадете някакъв добър съвет, ще ви бъда много благодарна.

Съвсем случайно разбрах, че майка ми е предала баща ми преди почти 20 години. В резултат на тази изневяра съм се родил аз. Но майка ми не се е развела със съпруга си. Те са успели да спасят брака си. Разбира се, не знаех, че не съм роден син на баща ми. Все пак имам по-голям брат и по-голяма сестра. Винаги съм бил сигурен, че те са мои братя и сестри.

Сега сестра ми завършва университет, а брат ми се дипломира преди четири години. И двамата бяха на платено обучение. Аз се опитах да уча, но за съжаление не успях да вляза в държавен университет. Влязох само в Стопанския факултет, в частен университет, разбира се.

Въпреки това бях сигурен, че родителите ми ще платят за обучението ми. Но когато трябваше да се плати таксата за обучение, баща ми ме покани на сериозен разговор. Той каза, че няма да плати таксите за обучението ми, защото не съм негово дете.

– Това би трябвало да е работа на майка ти! Тя е имала цели 19 години, за да ви подготви за зрелостта и собствения ви живот. Не е моя вината, че нещата се развиха по този начин! – каза баща ми.

Оказа се, че баба ми и дядо ми и, разбира се, майка ми са знаели, че не съм роден син на баща ми. Но всички те криеха тази истина от мен. Майка ми постоянно плаче и ме моли за прошка. Но аз нямам за какво да ѝ простя. Много я обичам. Просто много ме боли, че съм бил мамен толкова години.

Никога не съм очаквала подобно нещо от баща ми. Той ме отгледа. Помагаше ми с домашните, играехме заедно спорт и футбол. А сега просто ме изхвърли от живота си. Сестра ми и брат ми не знаят нищо за това.

Нямам пари да си платя таксите за обучение, дори за първия семестър. Вероятно ще трябва да си намеря работа и да наема квартира, за да се измъкна от дома на родителите си. Баща ми вероятно изобщо не иска да ме вижда. Чувствам се наранена и изоставена. Не знам какво ме очаква в бъдеще. Но нямам за какво да се извинявам на баща си. В края на краищата аз не съм виновен, нито пък той.

Съжалявам. В края на краищата той ме е отгледал в продължение на толкова много години! Защо изведнъж всичко се промени толкова драстично?

 

Rate article
Аз съм плод на изневяра, затова сега баща ми не иска да плаща за образованието ми.