Артър ме изхвърли от живота си като нещо безполезно. Но съдбата ни подреди да се срещнем отново седемнайсет години по-късно.

Дойдох да уча в столицата от областния център. След университета си намерих работа в компания за недвижими имоти. Там се запознах с Артур. Той беше приятен човек, с компетентен изказ и имидж на бизнесмен. Започнахме да се срещаме. Страстите ни кипяха и скоро забременях. Казах на любимия си още на първата среща насаме. Надявах се, че той ще бъде щастлив. Но се случи точно обратното. Започна да ми крещи: нарече ме глупачка, която иска да смени престижната работа с памперси; нарече ме колхозничка, която мечтае да си вземе апартамента; крещеше, че няма нужда от деца.

– Този колхозник, за разлика от някои, има висше образование – отвърнах аз и си тръгнах. С болка в сърцето, но с високо вдигната глава

Подадох оставка от фирмата, прекъснах бременността си, после си намерих друга работа и се съсредоточих върху кариерата си.

Изминаха седемнадесет години. През това време се омъжих, родих две момичета, съпругът ми притежава своя бизнес, аз – своя. Живеем в собствена къща в покрайнините на столицата, но и аз, и съпругът ми имаме собствени апартаменти в столицата, където нощуваме, ако закъснеем за работа.

Веднъж механизмът на казанчето на тоалетната ми се счупи. Поканих един водопроводчик, след като го намерих в една обява. Мъж, плешив, с корем и сив нос. С мъка, но все пак го разпознах като Артър. Когато разбрах кой стои пред мен, бях много изненадан. Той също ме разпозна. Но това не е изненадващо. Не изглеждах много по-различно от онази млада влюбена глупачка. Фитнесът и спа центровете ми позволяваха да запазя красотата си. Почерпих го с чай, поговорихме си. Изгониха го от компанията заради пристрастеността му към алкохола, жените нямаха нужда от неудачник, а той все още протакаше съществуването си. Разказах му и за живота си, макар и не всичко. Когато си тръгваше, той ме попита:

– Щастлива ли си?

– Да, щастлива съм. Много щастлива!

 

Rate article
Артър ме изхвърли от живота си като нещо безполезно. Но съдбата ни подреди да се срещнем отново седемнайсет години по-късно.