“А ако не се съгласи, престорете се, че нищо не чувате, че връзката е лоша, и кажете, че ще го чакате в 5:00. Сами слагате слушалката. И чакайте.

Моника често посещава възрастната си баба. Веднага щом има свободен час, тя е там за нея. В края на краищата баба ѝ живее сама. И вече е на достолепна възраст. Тази година старицата отпразнува осемдесетия си рожден ден. Тя не се оплаква от болестите си. Казва, че това никога не се случва на никого. Внучката ѝ говори с баба си по телефона всеки ден и я посещава от време на време. Моника живее в общежитие и учи.

Когато започва обучението си, тя решава, че иска да живее самостоятелно, и напуска родителите си.

Тя много обича баба си. И днес е решила да ѝ направи подарък – ще дойде на гости на баба си без предупреждение. Нека баба ѝ бъде щастлива. Когато Моника наближила къщата на баба си, забелязала, че тя седи на една пейка със съседката си. Това е най-добрата ѝ приятелка. Те са приятелки още от малки. Моника искаше изненадата да е успешна, затова реши да се приближи незабелязано. Междувременно бабите говореха за собствените си работи. Отначало момичето не обърна особено внимание на разговора им, но после се заинтересува. Баба ѝ говореше:

– “Какво ще правиш по-нататък?

– Аз наистина не знам. Той изобщо не ми обръща внимание. Колкото и да се опитвам да бъда първата, която да заговори с него, онази жена винаги е там. Знам, че не живеят заедно, но си говорят.

– Искаш ли да те науча как да го накараш да ти обръща внимание?

– Как?

– Обади му се днес и го помоли за помощ. Поканете го у вас. И после вече знаеш останалото, мисля.

– А ако той не се съгласи?

– Тогава се престорете, че не чувате нищо, че връзката е лоша, и кажете, че ще го чакате в 5:00. Сами окачвате слушалката. И чакайте.

– А ако не дойде?

– Ако той не дойде, ще дойда аз. Имам вино, ще го опитаме   .

Възрастните дами спряха разговора си, защото забелязаха Моника зад тях. Момичето започна да се смее и не можеше да се успокои.

– “Вие, момичетата, сте толкова хитри. Само вижте страстите си. Бабо, можеш ли да ми дадеш съвет как да се държа с момчетата?

– Разбира се! Само ми кажи и аз ще те науча на всичко!

Вървяхме към къщи, смеейки се дълго време. Нека Бог да даде на нашите баби добро настроение и здраве   .

 

Rate article
“А ако не се съгласи, престорете се, че нищо не чувате, че връзката е лоша, и кажете, че ще го чакате в 5:00. Сами слагате слушалката. И чакайте.