Племенницата не знае как да накара приятеля си да се изнесе

Племенницата ми Луиза реши да се премести в друг град. Баща ѝ имал апартамент там след майка ѝ.

Тя отдавна искаше да живее отделно , беше завършила образованието си и харесваше професията си, така че не предвиждаше проблеми с работата. Единственият недостатък, който караше Луиза да се чувства много неудобно, беше, че живее в непознат град, където няма приятели или роднини. Тогава разбрала, че бившата ѝ съученичка Моника също отдавна планира да излети от родителското гнездо, и без да се колебае, Луиза ѝ предложила да се премести при нея.i

Мезонетът беше голям, три просторни стаи, дълъг коридор, голяма кухня, отделна баня. Е, просто беше голямо. Луиза дори не се притесняваше, имаше достатъчно място за двама души. Моника не разполагаше с много пари, затова Луиза предложи да живее с нея безплатно през първия месец, а също така ѝ купи нов диван. Освен това апартаментът беше повече или по-малко обзаведен.

След това дойде време да си намери работа. Луиза веднага си намери работа на добро място и след това реши да помогне на приятелката си. Намерила й добро място с висока заплата, но Моника категорично отказала да работи в хранителна верига. Тя каза, че ще намери нещо подходящо за себе си.

Моника пътувала до интервютата за работа с такси, като похарчила много пари, за да стигне дотам. Бързо й свършили парите. Луиза трябваше да помогне, тя даде назаем пари на приятелката си. След три седмици търсене Моника си намерила работа в малък салон за красота. Работата е окей, графикът е 2 по 2, но винаги можеш да го промениш или да си вземеш почивен ден, заплатата е малка, но Моника беше доволна от всичко.

Луиза много се радваше за Моника, но си мислеше, че приятелката ѝ ще търси нещо друго, с което да се занимава в свободното си време. Но не, всеки ден, когато Луиза се прибира, Моника седи на компа или пред телевизора, а в кухнята цари безпорядък. Не само че работи само 3-4 дни в седмицата, но и не прави нищо вкъщи.

Моника връща това, което е взела назаем. Дава малко пари за апартамента и се опитва да не харчи останалите. Тя спестява за скъпи дрехи. Тя винаги моли Луиза за нещо вкусно. След исканията на Луиза момичето е почиствало няколко пъти, но без ентусиазъм. Тя не купува нищо за къщата, живее с нея от шест месеца, а дори не е обзавела стаята си. А там има само малък шкаф и диван, които Луиза е купила за нея.

Луиза не е предполагала, че ще й отнеме толкова време да живее с бившата си съученичка. Луиза не иска да моли Моника да се изнесе. Освен това къде ще живее тази бедна жена, тя няма пари да си наеме апартамент. Тя едва ли може да си позволи една стая . Ще трябва или да се скита по чуждите ъгли, или да се върне при родителите си, но тогава със сигурност ще намрази Луиза.

А сега Луиза си е намерила гадже. Това е нещо сериозно, те искат да живеят заедно. Той ѝ предлага да се премести при него, само че той живее с майка си и защо Луиза трябва да ходи при него или да живее в апартамент под наем, когато си има свой? Но не, там има съученик. Моника усеща недоволството на Луиза, но я моли да не се меси в живота ѝ, нарича я манипулативна, обидна, обидена и сърдита. Заявява: “Когато се страхуваше, ме покани да живея с теб, а сега си недоволна от всичко, сигурно ще ме изхвърлиш, предателко!”. Луиза не знае какво да прави и иска съвет.

 

Rate article
Племенницата не знае как да накара приятеля си да се изнесе