50-годишната Ванеса прекарва 20 години от живота си сама. Веднага щом престава да преследва щастието, то почуква на вратата.

Ванеса беше истинска красавица. Изглеждаше с 15 или дори 20 години по-млада от възрастта си. Жената винаги се е отличавала със своята харизма и красота, но нямаше късмет с личния си живот.

Съпругът на Ванеса, който я носеше на ръце и решаваше всичките ѝ проблеми вместо нея, почина твърде рано. Двамата успяват да отгледат само една дъщеря. След съпруга си Ванеса не се омъжва повече.

Животът продължаваше, Ванеса изпитваше нужда от силно рамо, но нямаше избор. Имаше един мъж – Виктор, той ухажваше Ванеса от няколко години. Но без резултат. Ванеса се отнасяше към него само като към добър приятел. Той ѝ помагаше да поправи тръбите в къщата, да ремонтира гаража, да вдигне нова масичка за кафе на 4-ия етаж и т.н., но за някаква романтична връзка не ставаше дума.

През лятото Ванеса реши да отиде при дъщеря си, която живееше със семейството си в друга държава. Жената се надяваше там да срещне съдбата си – купи много красиви бански костюми, шапки и парео. Тя поверила къщата си на стар приятел – Виктор, който трябвало периодично да полива цветята и да следи за сигурността на къщата.

Изпращайки приятелката си на летището, Виктор искал да целуне приятелката си за довиждане накрая, но тя се обърнала и тръгнала към изхода. Там я чакал внукът ѝ, който бил в тийнейджърска възраст. Той беше много активно и умно дете.

Когато бабата тръгна да търси съдбата си на плажа, внукът я последва веднага след нея; за да не остави бабата сама в непознатия град. Няколко пъти мъжете се приближиха до Ванеса, за да се запознаят, но тогава внукът излезе от водата и извика: “Бабо! Баба!”, тичаше до нея и така отблъскваше потенциалните ухажори. Ванеса бързо осъзнала, че няма да намери любов с внука си, и прекарала остатъка от ваканцията си като баба.

Две седмици по-късно самолетът на Ванеса се приземил в родния ѝ град.

– Ванеса, толкова много ми липсваше, добре дошла – посреща я Виктор с цветя.

– И на мен ми липсваше, Викторе, – вземайки цветята, Ванеса подава вещите си на Виктор.

Виктор и Ванеса се качват в колата. Ванеса сложи ръка върху дланта на Виктор и каза:

– Съгласна съм.

– Съгласна ли си? – Виктор не разбра за какво говори тя.

– Съгласна съм да се омъжа за теб – каза Ванеса.

Месец по-късно те вдигнаха скромна сватба. По-точно казано, просто отпразнуваха деня в кръга на близките си, а след това заживяха щастливо.

 

Rate article
50-годишната Ванеса прекарва 20 години от живота си сама. Веднага щом престава да преследва щастието, то почуква на вратата.