28 години брак приключват в един момент – след съобщение от любовницата на съпруга ѝ

Всичко се променя в един миг. В този ден имахме семеен празник – съпругът ми, дъщеря ми и аз празнувахме рождения ден на баща му. Прекарахме добре с малка група. Човекът беше в отлично настроение, шегуваше се, припомняше си забавни истории от детството и младостта си. След вкусния обяд с дъщеря ми решихме да видим свекъра ми вкъщи. Мъжът се прибра вкъщи. Сега той не може да ходи на дълги разстояния заради болки в крака. И е пил много. Бях сигурна, че когато се върнем вкъщи, той вече ще е заспал. И не сгреших. Той заспа направо на масата пред отворения лаптоп. Дъщеря ми отиде в стаята си, а аз реших да направя кафе. Вече се насочвах към кухнята, когато погледът ми попадна върху монитора. Съпругът ми седеше в една от социалните мрежи. Искаше да изтрие някакво съобщение, но очевидно нямаше време. Приближих се, за да видя каква е кореспонденцията там… Щом видях “Обичам те”, очите ми потъмняха. Беше го написал на едно момиче, негова бивша колежка. На треперещи крака се върнах до дивана, за да седна.

Предупрежденията на баща ми веднага изникнаха в главата ми. Татко винаги е бил против брака ни, вярвайки, че ще страдам заради този мъж. Успях да докажа обратното в продължение на почти двадесет и осем години. Със съпруга ми сме преминали през много неща. Аз се грижех за него след болестта му. Подкрепих го, когато ръководството го помоли да се пенсионира. Той вече не можеше да работи, а болничният му отпуск беше твърде дълъг. Съпругът ми живееше с работата си, така че уволнението беше тежко изпитание за него. Успяхме да го преодолеем. Той си намери друга работа. Много пъти повтаряше колко ми е благодарен за подкрепата, любовта и грижите. И се оказа, че е лъгал. Събрах сили и се изправих. Не знаех какво да правя, затова реших да се обърна към дъщеря си. Тя взе една книга, но спря, когато ме видя. Не осъзнах веднага, че по бузите ми се търкалят сълзи. Разказах ѝ какво се беше случило. Тя бързо избяга от стаята и дойде при баща ми. Аз дори се уплаших. Вместо това дъщеря ми внимателно изтри съобщенията и ми се обади. Беше непоносимо да чета любовната кореспонденция на съпруга си с друга жена. Но тя се увери, че връзката им е продължила повече от един месец. Вероятно всичко е започнало, когато той си е намерил нова работа. Дъщеря ми мълчаливо извади телефона си от джоба и направи снимка на кореспонденцията. В главата ми беше пълна бъркотия, затова се доверих на действията на дъщеря си.

По това време тя вече пишеше съобщение на момичето. Като например: ако го обичаш, моля те, вземи го. Отново направих снимка. Момичето веднага напусна сайта, щом получи съобщението си. Дъщеря ми изтича в стаята си и изпрати на баща си снимките на екрана, придружени с молба да бъде мъж и да си тръгне тихо. След това се приближи до мен и ме прегърна силно, повтаряйки, че съм силна и ще успея да преживея това, а тя винаги ще бъде до мен. Оставаше само да изчакам съпругът ми да се събуди. Не знаех как ще реагира той и каква ще бъде неговата реакция. Дъщеря ми и аз бяхме изненадани от звъненето на мобилния му телефон. Очевидно беше момиче, което се обаждаше. Мъжът, за моя изненада, отговори. Явно си мислеше, че все още не сме вкъщи. Разговорът продължи по-малко от минута. Чух го да става, да отива в стаята ни, да се облича. Когато мина покрай нас, спря за миг. Не исках да го гледам, затова се обърнах към прозореца. Дъщеря ми му махна със сладка усмивка. Следващият път, когато го видях, беше, когато дойде да вземе някои неща. Все още не мога да повярвам, че едно семейство може да бъде унищожено толкова лесно, за един миг. Как можеш да се довериш на мъжете след това? 28 години заедно. Красиви жестове и думи. И като резултат – развод.

 

Rate article
28 години брак приключват в един момент – след съобщение от любовницата на съпруга ѝ