Знаели са как да създадат деца, така че нека сега сами да мислят как да живеят.

Франк живееше в тристаен апартамент. От дълго време беше сам. Съпругата му е починала преди пет години, а децата му имат собствени семейства. Едната дъщеря и съпругът ѝ си купиха просторна къща и са щастливи там. Вярно е, че отглеждат само една дъщеря, но има достатъчно място за всички. Едва когато Франк идва на гости на дъщеря си, в главата му се прокрадва мисълта да остане при нея поне за малко. Той ще помага на децата.

Но другата му дъщеря, Сара, живее със съпруга си в едностаен апартамент и отглежда три деца. Не е известно как се справят там. Но те нямат пари да си купят по-голямо жилище. Само съпругът ѝ внася пари в къщата, а Сара се грижи за децата. Франк също ги посещава, но винаги чува едно и също – прекалено им е тясно и им се иска да разменят жилището с баща си. Таткото би се преместил в техния едностаен апартамент, а те – в неговия тристаен апартамент. Така че Франк се замисля какво да направи.

И когато имал рожден ден, мъжът повикал дъщерите си. Искал да поговори с тях. Трябвало да реши по някакъв начин въпроса с жилището за Сара. И двете дъщери дойдоха без съпрузите и децата си. Отначало старецът се почувства малко неудобно от това, но всичко беше наред, можеха да поговорят спокойно. Те не са непознати, ще се разберат от пръв поглед. Когато дъщерите поздравиха баща си, той започна да говори за нещо, което не му даваше да спи през нощта.

предложи да продаде своя и този на Сара апартамент и в замяна да купи нов тристаен апартамент за Сара. След това погледна към другата си дъщеря.

– Ако е добре, ще живея с теб, дъще    .

Дъщерята беше дошла на себе си от гняв

– “Какво имаш предвид? Какво имаш предвид, при мен? Значи Сара има всичко, а аз нямам нищо и трябва да те взема при себе си? Няма да можеш да ме излъжеш. Няма да се съглася да продам своя дял. Татко, ти си имаш собствено жилище, така че остани там. След това ще помислим дали да продадем, или да запазим къщата ти. Сестра ми си има съпруг. Те знаеха как да направят деца, така че сега трябва да мислят как да живеят.

Дъщерята стана от масата и си тръгна. Сара просто седеше там с наведена глава.

И тогава тя каза:

– “Татко, благодаря ти, че поне се опита да преговаряш с нея. Не очаквах, че сестра ми няма да се съгласи…

Франк не можеше да повярва. Никога не е мислил, че е отгледал толкова егоистична дъщеря   .

Коя от дъщерите според вас е права?

 

 

Rate article
Знаели са как да създадат деца, така че нека сега сами да мислят как да живеят.