– Julija, paaiškink man, kodėl man reikia žmonos, kuri atsisako gaminti man maistą. – Jie tau negamina, brangusis, nes turi gerbti savo žmoną!

– Julija, paaiškink man, kodėl man reikia žmonos, kuri atsisako gaminti man maistą. – Jie tau negamina, brangusis, nes turi gerbti savo žmoną!
Susituokiau, kai man buvo šiek tiek daugiau nei dvidešimt metų. Priežastis buvo ne susižadėti, o įsimylėti. Prieš susituokdami apie metus palaikėme santykius. Po to sekė pasiūlymas tuoktis. Žinoma, neatsisakiau.

Tuo metu abu su Igoriu dirbome tame pačiame prekybos centre. Aš buvau kasininkė, o jis – vadybininkas. Bet kokiu atveju, mūsų darbas mus suartino. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Jis visada buvo toks mandagus ir malonus, o jo vaišės, gėlės ir dovanos.

Kai tik susituokėme, iš karto nusprendėme, kad už komunalines paslaugas, maisto produktus ir benziną mokėsime lygiomis dalimis. Atrodė teisinga dalį pinigų išleisti būtiniausioms išlaidoms, o likusius – sau. Tačiau netrukus turėjome bendrą taupyklę, į kurią dėjome pinigus atostogoms.

Viskas buvo gerai, kol Igoris nusprendė pakeisti darbą. Naujajame darbe jo atlyginimas buvo dvigubai, o gal net trigubai didesnis nei mano. Igoris ėmė man priekaištauti. Tačiau jis taip pat nenorėjo didinti savo indėlio į šeimos biudžetą, nors, mano nuomone, tai būtų buvę sąžininga. Tačiau jis kategoriškai atsisakė, liepdamas man ieškoti darbo su didesniu atlyginimu.

Kodėl pasiūliau jam duoti daugiau pinigų? Nes, elementaru, mes dalijamės pinigus maisto produktams, bet mano Igoris valgo penkis kartus daugiau nei aš. Be to, kai jo pajamos padidėjo, jis pradėjo valgyti brangesnį maistą. Todėl nemanau, kad tokiu atveju būtų sąžininga padalyti čekį po lygiai. Daug nevalgau, negaliu suvalgyti visos picos vienu metu. Ne daugiau kaip du gabalėliai. Bet jis gali. O po to suvalgykite ką nors saldaus.

Trumpai tariant, kitą kartą, kai ėjome apsipirkti, mudu su vyru pasiėmėme po krepšį ir pasiskirstėme: jis ėmė savo pirkinius, o aš – savo. Igoris gavo įvairiausios mėsos, žuvies, ikrų, porą butelių vyno, todėl nieko sau neatsisakė. Gavau grikių, makaronų, vištienos krūtinėlės ir daržovių. Prie kasos kiekvienas sumokėjo už save.

Grįžusi namo pasidariau makaronų su vištiena, suvalgiau ir atsiguliau ant sofos. Mano vyras paklausė, kada valgysime.

Aš jau valgiau, mieloji! – Atsakiau.

Nesuprantu, ką turėčiau valgyti? – Igoris nustebo.

Nesiruošiu mokėti už tai, ko nevalgau, atitinkamai ir maisto gaminimas man nerūpi! Tai jūsų problema! – Pareiškiau.

Jis nuėjo kepti veršienos ir gaminti kopūstų ir pomidorų salotų, nusiminęs ir nepatenkintas. Nežinau, kodėl jis manė, kad kopūstų ir pomidorų derinys yra geras. Gerai, kai “vakarienė” buvo paruošta, į kambarį įėjo Igoris, demonstratyviai krapštydamas nosį. Kitą pusvalandį stebėjau, kaip jis bando į save įgrūsti guminę veršieną ir salotas, viską užgerdamas vynu.

Taip praėjo savaitė. Igoris iš darbo grįžo pavargęs ir alkanas. Galiausiai jis nusprendė pasikalbėti.

Julija, ar gali man paaiškinti, kodėl man reikia žmonos, kuri atsisako man gaminti maistą?

Jie tau negamina, brangusis, nes turi gerbti savo žmoną!

Ar aš tavęs negerbiu?

Ne, Igori, jei taip būtų, priimtum mano pasiūlymą padidinti savo indėlį į šeimos biudžetą. Puikiai žinote, kiek daug valgau ir koks skirtingas yra mano maisto kiekis. Mes investuojame po lygiai, bet paaiškėja, kad aš tave maitinu, o tai, kas lieka iš mano atlyginimo, išleidžiu sau. Žinoma, jums tai tinka, bet aš nebenoriu būti kvailys. Todėl valgome ne namie, gaminame sau. Duodu pinigų komunalinėms paslaugoms apmokėti. Ir visi patys perka maisto produktus.

Mano vyras šokiruotas, o aš sėdžiu ir galvoju: kam man reikia tokio vyro?

 

Rate article
– Julija, paaiškink man, kodėl man reikia žmonos, kuri atsisako gaminti man maistą. – Jie tau negamina, brangusis, nes turi gerbti savo žmoną!