Живееше на наша сметка и лъжеше, че няма пари. Интересно къде ги е похарчил?

Със съпруга ми отдавна планирахме пътуване до селото на родителите му, защото те живеят далеч и отдавна не бяхме ходили там. Подготвихме се старателно за пътуването, купихме подаръци, аз приготвих някои вкусотии и рано сутринта в събота опаковахме раниците си, готвейки се да тръгнем на минипътешествие. Обаче бяхме прекъснати от едно обаждане. Дори се погледнахме изненадано, защото не бяхме планирали да имаме гости, особено в толкова ранен час. Един стар приятел на Антон от училище изпадна от вратата и се озова в ръцете му.

Адам започна да ни разказва щастливо, че родителите на човека са му дали адреса и той е решил, че уикендът е най-подходящото време да посети стария си приятел. Стояхме няколко минути и не знаехме какво да правим, защото пътуването беше планирано, а тук имаше гост – нямаше да го изгоним… В крайна сметка човекът се обади на родителите си и каза, че ще дойдем следващия път.

Прекарахме почти целия ден на масата. Адам, приятел на съпруга ми, разказваше различни истории, а аз само успях да сложа вкусотиите, които бях приготвила за пътуването до селото. Времето летеше и вечерта излязохме на разходка из града. Адам веднага каза, че ще остане да пренощува, но за един ден, и аз не спорих, защото той беше приятел на съпруга ми и една нощ нямаше да промени нищо за мен.

На следващия ден обаче Адам изведнъж си спомни, че е обещал на дъщеря си да посети университета, за да разбере условията за прием, защото тази година тя е абитуриентка. Бях малко изненадана от това, защото сега всичко е достъпно в интернет, но не спорих. В понеделник той каза, че трябва да отиде в друг университет, а в сряда имал някаква друга спешна работа… Общо взето, той остана при нас цяла седмица, но аз бях решила, че този уикенд ще посетим родителите на съпруга ми. Адам се опита да ни разубеди, а когато разбра, че няма да се получи, се качи в колата с нас и потегли към дома. Той обаче не искаше да слезе в двора на дома си, затова ни помоли да го закараме до магазина.

Роднините му ни казаха, че преди седмица Адам се е скарал сериозно със съпругата си. Те винаги имат една и съща причина – той пие много и харчи пари за приятели като него. Жена му ни каза, че е взел всички пари и е отишъл в града, а той отдавна знаел адреса ни, помагал ни е да изпращаме пратки дотам с усуквания.

Бяхме изумени, защото нашият приятел ни каза, че има големи проблеми с парите, жена му спестява за образованието на дъщеря си, а той имал пари само за пътуването насам-натам. През цялото това време той живееше с нашите пари, дори не си купуваше евтини бисквити за чай вкъщи.

Жалко, че такива хора имат наглостта да се наричат “приятели” след такива неща…

 

Rate article
Живееше на наша сметка и лъжеше, че няма пари. Интересно къде ги е похарчил?