Жилището е купено от сина ми: свекърва ми декларира

Запознах се със съпруга си в университета. По това време и двамата бяхме на 20 години и студенти.
Веднага забелязах бъдещия си съпруг; той се отличаваше със своята сила, интелигентност и най-вече доброта. Отначало бяхме приятели, но скоро ми стана ясно, че чувствата ми към него са много по-дълбоки.

След няколко месеца станахме двойка. Все още си спомням за това време с топлина и съм убедена, че студентските ми години са били най-хубавите.

Година по-късно Марк ми предложи брак, а след това се оженихме. Нямахме достатъчно пари за пищно тържество, затова отпразнувахме събитието с малка семейна група.

През втората година Марк вече беше започнал работа. Отначало живеехме в общежитие, а собственият ни апартамент беше мечта, но бяхме сигурни, че рано или късно ще се сбъдне. И това се случи. Когато баба ми почина, аз наследих 100 000 , а Марк също успя да спести малко. Тази сума беше достатъчна, за да изтеглим ипотечен кредит за двустаен апартамент, защото планирахме да увеличим семейството си в близко бъдеще.

Бяхме женени от десет години, но нямахме деца. Преди няколко години Марек имаше проблем в работата: когато фирмата изпадна в затруднение, собственикът ѝ намери съпруга ми, който работеше там като главен счетоводител, за виновен както за дългове, така и за лошо водене на счетоводството. След съдебен процес Марек беше несправедливо изпратен в затвора за четири години.

Исках най-доброто за него

Дълго време се борихме, търсихме адвокати, но нищо не се получи. Документите бяха съставени така, че Марк да бъде признат за виновен, въпреки че само е изпълнявал указанията на шефа си.

Беше ми трудно, но се опитах да подкрепя съпруга си, но едва година по-късно разбрах, че сама имам нужда от подкрепаһттр://…..

Свекърва ми дойде в дома ми и ми каза, че повече няма да живея тук. Тя ме обвини за случилото се с Марк, а също така каза, че той е купил апартамента със собствените си пари и аз нямам права върху него. Не знаех какво да кажа, защото не очаквах такава жестокост от свекърва си.

Оказа се, че преди делото съпругът ми е дал пълномощно на майка си и с негова помощ тя е извадила банково извлечение, от което се вижда, че вноските по ипотеката се плащат от сметката на Марк. Свекърва ми твърди, че тези документи са достатъчни, за да може съдът да установи, че не съм участвала в покупката на апартамента.

Объркана съм и не знам какво да правя.

 

Rate article
Жилището е купено от сина ми: свекърва ми декларира