– Жените използват всяка възможност, за да печелят пари. Само за да издържат съпрузите си. Изработват играчки, гледат чужди деца, грижат се за възрастни хора, работят като чистачки. И нищо не ти подхожда!” – каза свекърва ми, когато ме видя да лежа на леглото посред бял ден

Не мога да понасям свекърва си. И имам своите причини за това. От три години съм в отпуск по майчинство. Имаме дъщеря, която расте. Майката на съпруга ми не ме оставя да живея на спокойствие. Въпреки че живеем в различни апартаменти. Но тя идва да ме види почти всеки ден. Наскоро свекърва ми дойде да си играе с внучката си. По това време дъщеря ми спеше за обяд. Аз също легнах до нея, защото бях уморена и ме болеше главата. Когато свекърва ми видя това, едва не полудя. Трябваше да видите изражението на лицето ѝ. Тя крещеше с глас, който не беше нейният собствен. Как смея да лежа в леглото през деня. А какво да кажем за домакинската работа? А после каза, че с този начин на живот скоро ще се превърна в животно. Обвиняваше ме, че само ям и спя. Какво я интересува как прекарвам деня си?

– Но всички жени в отпуск по майчинство започват собствен бизнес, работят усилено, за да помагат на съпрузите си… А ти? Да се излежаваш посред бял ден! Това е срам!” – каза тя.

“В момента съпругът ми е единственият издържащ семейството. Свекърва ми му е казала, че и аз мога да нося пари вкъщи. И детето изобщо не се намесва в това. Тя цял живот е работила, изкарвала е пари, и то без никаква мъжка помощ.

– В днешно време има толкова много възможности – можеш да печеш, да чистиш или да продаваш дрехи. Кой се излежава по средата на деня?

И свекърва ми каза всичко това пред съпруга ми.

Не всеки е добър в печенето или в правенето на нещо друго.

– Тези жени използват всяка възможност, за да печелят пари. Само за да издържат съпрузите си. Те правят играчки, гледат чужди деца, грижат се за възрастни хора, работят като чистачки. И нищо не ви подхожда! Синът ми те подкрепя, а ти какво правиш? Как можеш да живееш така? Неблагодарна!” – продължава свекървата.

“Съпругът ми работи на компютър, не мога да кажа, че се изморява толкова много през деня. Има време да обядва, да си направи някоя шега, да изгледа някое видео в интернет. Ние живеем в апартамент под наем. Плащаме наем, комунални услуги, хранителни продукти и в края на месеца не ни остава нищо. Понякога взимаме пари от кредитна карта.

– Някои семейства са в много по-лошо положение. Ние с вас имаме покрив над главите си. Аз получавам заплата всеки месец и внасям всяка стотинка в къщата – увери ме съпругът ми.

“Но нямам нищо, от което да се радвам. Не мога да си позволя ново яке, от три години нося едно износено. Забравила съм кога за последен път съм била в салон за красота. Не разполагаме с достатъчно пари за нови неща. И тогава има бебе. По-добре да й купя дрехи. Никога не бих си помислила, че ще се озова в такъв живот. Но най-лошото е, че съпругът ми не вижда никакви проблеми в семейството ни. Той има само един отговор на моите думи: “Ако нещо не ти харесва, потърси си работа”. Мога да отгатна чии са тези думи.

Дъщеря ни е много енергична. Трябва да я наблюдаваш през цялото време. Съпругът ми и свекърва ми не оценяват работата ми. Те винаги имат проблеми. Кога трябва да работя, ако нямам време дори за себе си? Според мен мъжът трябва да осигури семейството си, така че съпругата и децата му да нямат нужда от нищо. Като цяло мъжът би могъл да си намери по-добре платена работа.

Какво мислите вие?

Трябва ли мъжът да се грижи за собственото си семейство, докато жената се грижи за детето? Ако това, което той изкарва, е достатъчно само за най-необходимите неща. Не говоря за почивка, дрехи. Разбира се, в съвременния свят жените често са много по-успешни от мъжете. Но тогава за какво е мъжът? Според мен купуването на дрехи не може да се нарече прищявка.

Свекърва ми не ме оставя да живея на спокойствие. Тя казва, че вместо да се оплаквам от съпруга си, отдавна е трябвало да си намеря работа. В края на краищата той работи много и се уморява през деня.

Толкова съм уморена и от двамата. Мислех да наема бавачка, но нямаме пари. Свекърва ми отказва да седи с внучката си. Какво мислите вие? Трябва ли да си търся работа, или е работа на съпруга ми да се грижи за нашето благополучие?

 

Rate article
– Жените използват всяка възможност, за да печелят пари. Само за да издържат съпрузите си. Изработват играчки, гледат чужди деца, грижат се за възрастни хора, работят като чистачки. И нищо не ти подхожда!” – каза свекърва ми, когато ме видя да лежа на леглото посред бял ден