Жената се обръщала към директора на детската градина при всеки малък повод. Но тогава баща ѝ обяснил поведението на момиченцето

Рано сутринта директорката на детската градина идва при учителката със съпруга си и едно сладко момиченце: “Имаме ново. А това е нейният баща! Тя хвана момиченцето за ръка и го въведе в стаята. – Не се притеснявайте, всичко ще бъде наред. Управителката заведе бащата да попълни необходимите документи. Първият ден за момичето беше много спокоен. Момичето беше скромно и много любопитно, срамуваше се от непознати момчета и винаги тичаше при учителката. Когато бащата се върна за момичето, учителката сподели с него наблюденията си. Той на свой ред каза, че той и дъщеря му живеят сами, нямат майка, а момичето търси майка във всяка жена. Изминали няколко седмици.

Момиченцето свикна с детската градина и с желание отиде там. Веднъж при вечерната смяна всички деца били изведени, останало само едно момиче. Бащата на момичето отсъствал дълго време. Когато най-накрая дошъл, той се извинил и обяснил, че е бил задържан на работа. За да компенсира по някакъв начин вината си, бащата поканил красивата учителка да отидат в събота на село, да си направят барбекю. Дъщерята се усетила, подкрепила баща си и поискала да отиде с тях. Жената не могла да се въздържи и се съгласила. В събота сутринта те взели жената и тръгнали на малка екскурзия. Спряха в гората на брега на реката и си направиха малък пикник. Мъжът опекъл месо, а жената сложила импровизирана маса. Дъщерята помагала по всякакъв възможен начин. След тази прекрасна почивка те започнали да се срещат, след известно време мъжът им предложил брак и вдигнали скромна сватба. Жената се преместила да живее при тях. Момичето било на седмото небе от щастие.

Първата година живеели добре заедно. Първите проблеми започнали, когато момичето тръгнало на училище. Жената се опитала да помогне в обучението на осиновената си дъщеря. Мъжът бил категорично против този подход. Смятал, че момичето трябва да се справя с всичко само, че не е нужно да й се обяснява нищо, за това си има учител. Нека училището да обяснява, а тя да слуша по-добре по време на уроците. С всеки изминал ден момичето се затваряше все повече в себе си. Тя се опитваше да защити детето по всички възможни начини. – Тя няма майка, такава травма, не можеш да направиш това, възпитаваш я много строго. – Не е твоя работа да ме учиш, възпитавай си своето.

Веднъж едно момиче получи двойка в училище. Бащата, като видял оценката в електронния дневник, започнал да крещи. Момичето беше много уплашено. Мъжът избута жената болезнено, за да откъсне дъщеря си от нея. И една дребна кавга се превърнала в огромен скандал. Изминали още няколко месеца. Веднъж мъжът се върнал вкъщи пиян. Жената никога не го била виждала такъв. Той започнал да обижда жена си, да се вкопчва във всичко.

Мъжът не се поддавал на никакви уговорки и докарал семейството до сълзи. Жената вече нямала сили да понесе всичко това. Един ден тя се прибрала от работа и започнала да събира нещата си. Момичето се върнало от училище: “Къде отиваш? Много те обичам, ще продължим да общуваме с теб, можеш да дойдеш при мен по всяко време, за да пренощуваш, моят дом е твой дом, но аз не мога да живея повече тук. С баща ти не се получава. Ние сме различни хора. – Мамо, мамо, не си отивай, мамо, не си отивай ….

– Съжалявам, дъщеря ми! Няма да си тръгна никъде от теб, съжалявам, аз също те обичам, ти си мое собствено момиче. Жената си дала дума, че ще напусне тази къща само с момичето.

На следващия рожден ден на момичето те започнаха деня си с посещение на съда. Жената подала молба за развод и определяне на местоживеенето на детето при майката. Съпругът не се появил в този ден.

По-късно съдът постановил решение за развод на двойката, като взел предвид мнението на детето за определяне на местоживеенето на малолетното дете при майката. След края на съдебното заседание мъжът дошъл при дъщеря си и се разкаял: – Прости ми, дъще… Майка ти ни напусна рано, нещо ми стана в главата тогава.

Жената и дъщерята се прегърнали. Предстоеше им нов щастлив живот!

 

Rate article
Жената се обръщала към директора на детската градина при всеки малък повод. Но тогава баща ѝ обяснил поведението на момиченцето