Жената просто мечтаела за бебе, но двамата със съпруга ѝ не можели да го направят. И само една фраза от списанието може да промени живота им

Жената изхвърли в кошчето за боклук поредния тест за бременност. Това действие се превърнало в ежемесечно за нея и от месец на месец тя имала все по-малка надежда, че ще има дете. Жената вече е на 32 години, а съпругът ѝ е на 33. Те са се оженили преди почти 14 години. Отначало, както всички младоженци, живеели без деца, заради себе си, а после, когато искали да имат деца, срещнали трудности. Колкото и болници да посещавали, нито жената, нито мъжът можели да открият причината.

Скръбта на жената не ѝ позволявала да чуе какво си говорят съседите, тя по цял ден мечтаела за дете и често плачела заради това. Жената работела като учителка и колегите ѝ вече били започнали да разпространяват слухове за неуспехите на жената по този въпрос. Какво ми каза да имам дете на 20-годишна възраст?” – една от колежките ѝ казала: “Постъпила си правилно, трябва да живееш първо за себе си, егоистите винаги имат по-добър живот. При тези думи жената почти изтръгна усмивка от себе си, не знаеше дали се подиграват с нея, или този колега наистина не знаеше какво не е наред с нея.

На път за вкъщи жената тъжно погледна магазина със стоки за деца, купи си едно женско списание, за да се разсее, и се прибра вкъщи. В списанието тя прочела много интересна статия за мечтите и тяхното сбъдване, особено идеята, че колкото повече забравяш за една мечта, толкова по-бързо тя се сбъдва. Така че жената решила през следващите няколко седмици изобщо да не мисли за детето, да живее за себе си и за съпруга си, както са живели, преди да се появи тази идея. Ако знаеше как ще свърши всичко, нямаше да мисли за деца. Поредният тест… Жената подскачаше на място от емоции. Бебето още не беше родено, а жената вече много го обичаше и чакаше заедно със съпруга си.

 

Rate article
Жената просто мечтаела за бебе, но двамата със съпруга ѝ не можели да го направят. И само една фраза от списанието може да промени живота им