Жената имала син, когото не обичала, но щом той починал, започнала да се бори за парите му.

Жената живеела в бедно семейство. Майка ѝ работела като медицинска сестра, а баща ѝ – като охранител. Никога не са имали достатъчно пари. Налагало се да носи старите дрехи на по-големите си сестри, но тя винаги мечтаела да има хубави дрехи като съученичките си. Когато завършила девети клас, решила да отиде в колеж. Намерила си работа и спестила спечелените пари. Купила си рокля и използвала парите, за да ходи на скъпи места, където се събирали богати момчета. На едно от тези места тя срещнала момче. Той веднага забелязал момичето. Момичето не го харесало, но той имал пари и то не малко, така че тя започнала да се среща с него. Опитала се да направи всичко възможно, за да го задържи, затова стигнала до крайни мерки. Забременяла. Момчето веднага предложило брак. Момичето било щастливо, той нямало да може да се отдалечи от нея. Тя родила син. Не й пукаше за него.

Мъжът ѝ правел всичко, хранел го, къпел го, извеждал го на разходки, а майката само свивала рамене и казвала: “Трябва да се възстановя след раждането. Момчето разбирало, че жената не обича сина си, но не можело да каже нищо. Опитал се да я оправдае. Жената решила, че не може повече да си стои вкъщи. Намерила си работа като секретарка в един офис. Шефът ѝ бил виден, красив, умен и богат мъж. Тя го забелязала веднага и двамата започнали връзка. Тя мечтаела да напусне съпруга и детето си, но любовникът ѝ не бързал да се ожени за нея. Виждал, че тя е вятърничаво момиче, че може само да се забавлява с нея. Момичето настоявало на своето, поискало шефът да му обещае да се ожени за нея. Той обещал и след това заминал за друг град. Само месец след заминаването му тя разбрала, че е бременна. Нямало какво да прави, затова посочила съпруга си за баща на детето.

Той бил щастлив и се надявал, че с второто дете жена му ще се промени. Но тя станала още по-лоша. Родила им се дъщеря и тя отдала цялата си любов на нея. Не искала да вижда сина си, не се интересувала от него, обичал го само баща му. Синът им бързо пораснал, завършил училище с отличие, постъпил в най-добрия университет в града, започнал да работи и да печели добри пари. Но дъщерята попаднала в лоша компания, пропуснала училище и единственото, което искала от родителите си, били пари. Мъжът разбрал, че жената го е измамила. Той се развел със съпругата си. Синът не се намесвал в отношенията на родителите си, опитвал се да помага на всички. Той превел една и съща сума пари и на баща си, и на майка си. Но се случило нещастие. Синът починал. Жената, без да губи надежда, решила да раздели наследството на сина си. Тя не дошла на погребението му, а подала съдебен иск за справедливо разпределение на наследството на сина ѝ между нея и бившия ѝ съпруг. Молбата била одобрена, но опечалената майка загубила съда.

 

Rate article
Жената имала син, когото не обичала, но щом той починал, започнала да се бори за парите му.