Жалко, че сте го родили! Защо Бог дава такова щастие на хора като теб? – един лекар ми каза

По време на следването си се срещах с много момчета, но нито едно от тях не беше като Майкъл. Може би съм го гледала през розови очила и не съм виждала недостатъците му, за които всички около мен говореха.

След това се оженихме и връзката ни беше прекрасна. Дори след раждането на дъщеря ни живеехме добре и се подкрепяхме взаимно.

Не можех да седя безучастно в отпуск за отглеждане на дете , затова открих магазин за дрехи, а съпругът ми работеше като мениджър в добра компания, така че всичко вървеше добре.

Когато забременях за втори път, съпругът ми ме убеди, че трябва да родя, много се страхувах, че след като имам второ дете толкова бързо, няма да мога да отделям достатъчно време на първото. Майкъл ми обеща планини от злато, ако родя, че ще направи всичко и ще ми помогне във всичко. Осъзнах, че освен на него мога да разчитам само на майка ми, която можеше да ни помага само през уикендите, защото все още работеше.

След раждането на второто ни дете Майкъл не се промени и очите ми най-накрая започнаха да се отварят. Видях, че той можеше само да говори и не искаше да прави това, което обещаваше. Държеше се като дете, когато го помолех да почисти след себе си или да изведе дъщеря ми на разходка. Майкъл също така не се стараеше много в работата, онлайн магазинът ми беше много малък, така че не носеше много приходи.

Имах късмет, че една година по-късно майка ми се пенсионира и аз можех да изпратя по-голямата си дъщеря на детска градина и да оставя сина си при майка ми, докато ходя на работа. Делничните ми дни се превърнаха в маратони, в които се опитвах да правя всичко и то добре, докато съпругът ми продължаваше да живее в балон и твърдеше, че прави най-доброто, на което е способен, и не би потърсил по-добре платена работа, защото това противоречи на принципите му. Когато му казах, че ако не иска да си търси работа, може поне да ми помага в къщи, той отказа, защото това “не било мъжка работа”. Единственото нещо, което можех да очаквам от него, беше да излезе на разходка с децата.

Когато дъщеря ми се сприятели с връстниците си на улицата, съпругът ми понякога излизаше с нея, защото можеше просто да седи до нея и да гледа в телефона си.

Един ден майка ми се почувства зле и ми се обади да се прибера колкото се може по-скоро, защото ще трябва да извика линейка. В този ден не можех да си тръгна от работа, защото имах много важна среща, затова помолих съпруга ми да се погрижи за сина ми.

Майка ми подготви внука ми за разходка в парка с баща му, а преди да пристигне линейката, съпругът ми дойде да вземе сина ми и количката. Майка ми получи инжекция, защото кръвното ѝ налягане беше много високо, и я посъветваха да си почине.

Тя се събуди едва когато ѝ се обадих, казах ѝ, че се връщам от работа и искам да я попитам как се чувства и как са Майкъл и синът ѝ. Майка ми се ужаси, когато разбра, че те още не са си вкъщи. Те се върнаха след 10 минути и синът ми веднага заспа. Майкъл бързо замина по работа. Щях да започна да готвя вечеря, но реших първо да проверя сина си. С ужас установих, че диша много тежко, и започнах да го будя, но той не се събуди, беше студен и безжизнен. За щастие, разтривайки го, успях да накарам сина си да отвори очи и след 5 минути линейката, която бях извикала, пристигна у дома.

Лекарят, след като го прегледа, се обърна към мен и каза:

-Срамно е, че сте го родили! Защо Бог дава такъв късмет на хора като теб?

После каза, че синът ми е бил много прегрял и е получил слънчев удар, което е почти невъзможно на неговата възраст, случва се само на “безотговорни майки”.

Отначало не можех да разбера как ходенето с количка може да претопли сина ми, но съпругът ми, когато се върна, попита :

-какво му е лошото да ходи повече , той е мъж, трябва да е силен , а той плачеше, искаше да го прегърнат или нещо другоһттр://…. Всичко е наред, това е първият път, ще свикне, майка му го е разглезила !

Лекарят изтръпна, а после каза, че децата трябва да се отнемат от родители като мен и съпруга ми, защото само ще страдат до края на живота си.

На следващия ден синът ми се почувства по-добре, но животът ми се промени, вече не можех да се доверявам на съпруга си, разведох се с него, защото той беше истинско бреме за мен, а не опора и стълб на сила.

Но най-лошото е, че бившият ми съпруг все още не разбира какво е направил погрешно, смята, че аз съм му направила нещо.

 

Rate article
Жалко, че сте го родили! Защо Бог дава такова щастие на хора като теб? – един лекар ми каза