Заживях с него без съгласието на баща ми. Но скоро съжалих за решението си. Баща ми спря да ми говори и дори получихме отделни рафтове в хладилника.

Когато майка ми почина, баща ми остана да живее сам. Тази година той навърши шестдесет и седем години. Не бързаше да се жени отново, но в живота му имаше една жена, с която поддържаше връзка от дълго време    .

казваше се Кейт и имаше собствена къща в провинцията, но идваше на гости на татко няколко дни в седмицата. След това отново се връщаше у дома. Това продължило няколко години. Кейт имаше дъщеря и двама внуци, както и прекрасна къща с голям двор. Казваше, че е свикнала да живее в провинцията, защото там има природа, свеж въздух, атмосферни сутрини и вечери, собствена градина и зеленчукова градина. Градът е пълен с шум и мръсотия. Тя изобщо не харесва тази суета. Поне така ни каза баща ми. Но ние не знаем дали е вярно, или не. А и на мен не ми е много интересно.

Бях зает с живота си, който и без това беше труден. Наемах апартамент и от три години бях разведен с жена си. Но това не пречеше на бившата ми да се появява в живота ми от време на време и да ме притеснява. Дъщеря ми беше пълнолетна и вече имаше собствено семейство. Дадох ѝ всичко, което имах.

Баща ми живееше в тристаен апартамент, в който живееха заедно с майка ми. Тогава попитах баща ми дали мога да се преместя при него. Беше по-добре да живеем заедно, а и не исках да наемам апартамент сама. Но той отказа. Не можех да разбера защо. В края на краищата аз бях негов собствен син    .

Исках да разреша този въпрос по добър начин. На теория притежавам половината от апартамента, така че имам пълното право да живея тук. Затова се преместих без съгласието на баща ми, но скоро съжалих за решението си. Баща ми спря да ми говори и дори получихме отделни рафтове в хладилника. Отношенията между нас станаха много напрегнати.

Тогава се пречупих и предложих на баща ми изход от ситуацията – ако не иска толкова много да живея с него, тогава ще е по-добре да продадем апартамента и да купим два отделни. Но този вариант не устройваше баща ми. Той каза, че иска аз да продължа да живея под наем, а той ще живее в този апартамент. А Кейт щяла да му идва на гости от време на време. Виждате ли, аз започнах да се намесвам в личния му живот. Дори не знаех какво да кажа по този въпрос, затова си мълчах.

Междувременно леля ми престана да идва при баща ми и той се обиди още повече от мен. Тази жена ми се струва много подозрителна. Имам впечатлението, че тя не живее сама, а със законния си съпруг. А баща ми й е развлечение. Може би баща ми сам знае всичко, просто не говори за това.

Докато живея с него, не виждам друг изход от тази ситуация. Може би можете да ни кажете какво да правим.

 

 

Rate article
Заживях с него без съгласието на баща ми. Но скоро съжалих за решението си. Баща ми спря да ми говори и дори получихме отделни рафтове в хладилника.