– Защо трябва да служа на сина ти? Той малко дете ли е, или няма ръце? Аз не съм го наел да работи за мен!

Адам се запозна с Лиза в интернет. Виждаха се рядко, но вече планираха сватбата си. Един ден обаче Адам реши да ни запознае. Честно казано, веднага разбрах коя е тя и си помислих, че ще успея да разубедя сина си да се ожени за нея, но той каза, че вече е решил…

В първия ден, в който се запознахме, прекарах целия ден в готвене и си мислех, че тя поне ще предложи да ми помогне да сложа масата, но тя дори не мигна, за да ми помогне. Помислих си, че може би трябва да й дам време да свикне с него.

Но това продължаваше да се случва. Тогава синът ми каза, че са решили да наемат апартамент отделно от мен, като младо семейство. Не можех да кажа със сигурност каква домакиня е била вкъщи, но резултатите от това “домакинстване” скоро ми станаха известни.

Една вечер синът ми дойде на вечеря. Много се зарадвах да го видя, защото напоследък не се бяхме виждали много. Докато той ядеше вечерята си, очите ми все го гледаха. Адам
беше отслабнал много, ризата, която някога му прилягаше идеално, сега висеше надолу, да не говорим за панталоните му…

Следващия път, когато синът ми дойде на гости, забелязах, че снаха ми има проблеми не само с кухнята, защото дрехите на сина ми не бяха изгладени, а на някои места бяха мръсни! Реших да поговоря с Лиза за това, може би тя не разбираше, че трябва да се грижи за съпруга си, но тя само се ядоса и ми изкрещя: “Защо аз трябва да се грижа за сина ти? Той малко дете ли е или няма ръце? Аз не съм го наела да работи за мен!”

Погледнах Лиза и разбрах, че сега тя просто използва сина ми за апартамента. Може би преди там е имало любов, но сега е само печалба, но не знам как да му го кажа. Може би можете да ми дадете някакъв съвет?

 

Rate article
– Защо трябва да служа на сина ти? Той малко дете ли е, или няма ръце? Аз не съм го наел да работи за мен!