Защо не казахте, че дъщеря ми и съпругът й наемат ужасен апартамент, а къщата на леля ми е празна!

– И защо някой трябва да знае това, – упрекна мъжът жената, – ние си живеехме мирно, а сега какво?

Жената мълчи, защото няма какво да каже в отговор. Мъжът наистина е прав. Те са женени от 25 години, живеят в благоденствие и наскоро отпразнуваха сватбата на единствената си дъщеря. Съпругът ѝ е чудесен възпитан човек от заможно семейство. Те общуват добре със сватовниците, често се виждат по празниците.

– Съпругът ми е отгледан от баба ми, след сватбата живяхме при нея, после тя си отиде и ние се сдобихме със собствено жилище.

Съпругът и съпругата цял живот са работили усилено, за да живеят в благоденствие и да осигурят добро бъдеще на дъщеря си. Но мъжът не обичаше да се хвали със собственото си богатство и вярваше, че щастието обича тишината. Затова дъщеря му тръгнала на обичайното училище, а след това постъпила в университета на бюджетна издръжка.

– Купихме на дъщеря ни апартамент на кредит, когато тя навърши 10 години. Вноската беше дадена за 10 години, но не казахме на никого за това.

Жената имала голямо семейство – сестри, братовчеди и брат със сестра. Всички живееха нормално, но не се къпеха в лукс.

Преди няколко години решихме да направим ремонт в апартамента и да го затворим, докато тя се омъжи. Точно тогава започнала да общува с бъдещия си съпруг. Кой знаеше, че свекървата е решила да се изнесе от града и планира да остави жилището си на младите.

На семейна среща решихме, че младото семейство ще живее със съпруга си, а ние ще наемем този апартамент. И тогава първият клиент трябваше да дойде да огледа апартамента и знаете кой беше той – синът на братовчедката.

Никога не са се обаждали директно на младия мъж, така че телефонните номера не бяха тревожни. Но момчето не можеше да не разпознае леля си, дори и да беше братовчедка. В резултат на това те не се договориха за цената. Момчето винаги намекваше, че са роднини и че би искал да му предложат по-ниска цена.

Същата вечер по-голямата ми сестра се обади:

– Защо не ми казахте, че къщата ви е празна? Дъщеря ми и съпругът ѝ наемат апартамент с ужасни условия, а те щяха да живеят при вас. Щяха да плащат комуналните услуги и да добавят нещо отгоре. Защо ти трябват толкова много пари?

Жената дълго мисли за ситуацията:

– “Но със съпруга ми решихме, че ще дадем апартамента си под наем на непознати. Изкарахме за този апартамент със собствения си труд, а и пенсионирането не е далеч. От наема ще имаме пари поне за храна. А роднините имат ръце и крака, нека си изкарват сами. Не съм искала от никого никаква помощ.

– Щеше да е по-добре, ако говорехме за трудни ситуации – казва мъжът – нещо със здравето. Грехота е да не подкрепяш. И така… Имам ръце, крака, всичко, което мога да направя.

Дали жената е права в тази ситуация?

 

Rate article
Защо не казахте, че дъщеря ми и съпругът й наемат ужасен апартамент, а къщата на леля ми е празна!