– Защо да каните родителите си? Те са от селото и сега ще започнат да пеят своите песни и да изнасят концерти, а след това трябва да ги гледам в очите като приятели, уважавани хора?

Когато всички разбраха за бременността ми, сватбата не беше просто въпрос на време, а спешен проблем, който трябваше да бъде решен бързо. Подготовката ѝ отне много от енергията и силите ми. Особено трудно ми беше, защото изпитвах токсикоза, но бъдещата ми свекърва не се интересуваше от това, смяташе, че трябва да побързаме, защото никой не бива да знае, че детето е заченато, преди Адам да предложи брак.

С наближаването на сватбата започнахме да съгласуваме списъка на гостите, свекърва ми го състави и аз трябваше да го коригирам. Представете си изненадата ми, когато разбрах, че в списъка не само няма мои роднини, но дори липсват родителите ми.

– Е, защо да се обаждате на родителите си? Те са от селото, ще започнат да пеят свои песни и да изнасят концерти, а след това как да ги гледам в очите като приятели, уважавани хора?” – каза тя, сякаш това беше очевидно. В този момент в мен закипя буря от емоции, но се опитах да ги успокоя, за да не нарека жената срещу мен с всевъзможни неприлични имена.

– “Ще трябва да ми простите, но вие сте по-голям провинциалист от родителите ми” – тъщата се канеше да се скара, но аз продължих: – Майка ми е директор на училище, уважавана е и я канят да чете лекции в добри педагогически университети. А баща ми има собствен бизнес, да, това е ферма, но той я е организирал така, че най-богатите хора в града идват да си купят нещо! И ако сте забравили, аз също съм момиче от провинцията, въпреки че завърших университет и си намерих престижна работа в града. И нека ти напомня, че твоят внук също ще се роди от селско момиче!

След това свекърва ми смени темата, но в списъка с гостите включи и моето семейство и всички роднини, които исках да видя.

Искаш ли да знаеш как мина сватбата? О, имаше концерт и пеене от страна на роднините, но не и от моите. Беше от брата на свекърва ми, който пиеше твърде много и правеше такива неща, от които всички се срамуваха. Имахме късмет, че наехме добър домакин, който превърна концерта в шега, иначе щеше да има не една кавга…

 

 

Rate article
– Защо да каните родителите си? Те са от селото и сега ще започнат да пеят своите песни и да изнасят концерти, а след това трябва да ги гледам в очите като приятели, уважавани хора?