Заради безразсъдството си момчето веднага пропада в леда. Осъзнавайки, че не може да се справи сам, то започва да вика за помощ

Франк беше доста суетен. Въпреки че се справял добре в училище, той винаги помагал на баща си в домакинската работа. Момчето било в пети клас и просто обичало всякакви приключения. А най-интересното е, че те го намерили. Почти на всяка крачка.

Беше януари. Навън беше студено. Франк тъкмо се връщаше вкъщи след училище. Всъщност не му се искаше да върви по пътя, защото това отнемаше повече време. Затова реши да избере по-кратък път и тръгна през полето. Близо до полето имало река. През лятото момчетата често ходеха там.

Преди няколко дни заваля сняг и тя замръзна. Водата замръзнала, така че реката била покрита с тънък слой лед. Но дали петокласникът осъзнава, че ледът е твърде крехък?

Отначало Франк уверено следваше пътеката, която водеше към дома. Изведнъж любопитството му го доведе до леда, който се пропука за секунда.

Момчето пропада през леда. То не знаело как да плува, затова започнало да се премята наоколо. Когато осъзнал, че не може да се справи сам, започнал да вика за помощ. Той крещял с всички сили.

Покрай него минаваше мъж, който разхождаше кучето си. Той веднага се притекъл на помощ. Измъкнал Франк от водата и го завел вкъщи. Оказало се, че непознатият, който спасил Франк, не умеел да плува.

Как е рискувал собствения си живот по този начин, той не разбира. Видял момчето и без колебание му се притекъл на помощ.

 

Rate article
Заради безразсъдството си момчето веднага пропада в леда. Осъзнавайки, че не може да се справи сам, то започва да вика за помощ