Заподозрях жена си в изневяра, защото роди момче. Това е третият ми син.

Името ми е Марчин. Смятам, че съм голям късметлия в живота, защото успях да стана баща и съпруг. Ожених се за Анна , в която се влюбих, докато бях още в училище. Тя ме чакаше вярно, докато бях в армията, а когато се върнах, се оженихме.

Първо се роди най-големият ни син Максимилиан. След това се роди вторият ни син Александър. Това беше три години по-късно. Но аз много исках да имаме дъщеря. Още когато Анна беше бременна за първи път, казвах на всички, че наистина искам дъщеря. Всички бяха изненадани от това. В края на краищата обикновено всички мъже мечтаят за синове. Аз, от друга страна, мечтаех за дъщеря. Обаче стана така, че Анна роди син. А три години по-късно тя роди още един син.

Анна и аз живеехме много добре, синовете ни растяха. Един ден Анна ми съобщи неочаквана новина: тя отново е бременна. Бях шокиран. Не бяхме планирали трето дете. Но все пак бях много щастлив да чуя новината за новата бременност на любимата ми жена.

– Е, ти със сигурност ще родиш момиче за трети път!
– И аз мисля, че сега със сигурност ще имаме момиче! – каза усмихната Анна .

И моята майка, и майката на Анна знаеха от корема на съпругата ми, че определено ще е момиче, и дори резултатите от ултразвука бяха същите. Всички много очаквахме момиче. Синовете ни дори измислиха име за малката си сестричка.

С течение на времето Анна започна да ражда и аз я заведох в родилния дом. Цяла нощ не спах, бях притеснена. Притеснявах се как се чувства моята скъпа съпруга , дали е родила момиче. На сутринта се обадих в родилния дом и ми казаха, че синът ми се е родил с тегло 3 кг и 200 грама и ръст 54 см.

Не повярвах на това, което ми казаха, помислих, че е някаква грешка. В края на краищата се предполагаше, че ще имаме момиче. Но за съжаление нямаше никаква грешка. Роди ни се трети син. Не го очаквах, както и никой друг. Всички бяхме сигурни, че ще е момиче. Но едно нещо не ми беше ясно: как можеше лекарят, който извършваше ултразвуковото изследване, да допусне такава грешка? Когато се обадих на жена ми, я попитах:

– “Ти ли ми изневери?
– За какво говориш? За какво, по дяволите, говориш?
– Но ти все пак трябваше да имаш момиче!
– Ти си луд! – Анна се обиди и закачи слушалката.

След това Анна беше изписана, аз отидох да взема нея и бебето в родилното отделение. Върнахме се вкъщи. Жена ми разгъна одеялото. Погледнах моето малко, съвсем мъничко бебе, което толкова много се нуждаеше от родителска грижа и любов, и веднага се влюбих в сина си. Изминаха четири години и половина. Третият ми син се казва Никълъс и аз го научих да кара скутер. Той изобщо не приличаше на мен. Имаше само лека прилика със съпругата ми. За разлика от нея двамата ми по-големи синове много приличаха на мен.

Един ден чух бабите ми да говорят на пътя за мен и третия ми син. Те говореха за това, че Николай Дж. изобщо не прилича на мен.

– Забелязахте ли, че Николай приличаше на Джордж от съседната клетка?

Когато чух това, се почувствах обидена. Отидох и попитах Ан , който всъщност е бащата на Дядо Коледа.

– Ти отново го правиш! Как изобщо можеш да ми задаваш такива въпроси? Как можеш да ме подозираш в предателство? Това са пълни глупости!
– Просто искам да знам истината! В края на краищата Джордж веднъж те закара до вкъщи от работа!
– Той го направи! По това време вече бях бременна! Много повръщах! Носех две тежки пазарски чанти. Така че Джордж ме качи. Това престъпление ли е?
– Не, не е! Просто по някаква причина Дядо Коледа изобщо не прилича на мен!

Като цяло се скарах със съпругата си. Тя много ми се разсърди. И тогава реших да направя ДНК тест. Но Анна отказа да направи ДНК теста. А две седмици по-късно тя изведнъж се съгласи и каза, че непременно ще се разведе с мен. Мислех, че просто ми се е разсърдила и това е всичко. Въпреки това решихме да направим ДНК тест.

Един ден отидох да изнеса боклука и видях Джордж. Той вече беше на 35 години и все още не беше женен. Огледах го внимателно, опитвайки се да открия нещо общо между него и сина ми. И осъзнах, че той също не прилича на него.

Прибрах се вкъщи, седнах в кухнята и се замислих. Николай се затича към мен. Качи се в скута ми, прегърна ме и започна да ми говори нещо. Изведнъж почувствах такова спокойствие в сърцето си. И какво, наистина ли се държа като глупак? В края на краищата не ми се налага да правя никакви тестове! Това е моят син! Почувствах го в сърцето си. Взех сина си на ръце и отидох в спалнята при жена си.

– Няма да правим никакви тестове!
– Какво имаш предвид, че няма да правим! – Маша се обиди. – Вече се готвех да правя тест, за да се махна от теб! Увери се, че това наистина е твоят син и че не съм ти изневерил!

Цяла седмица бях молил жена си да ми прости, че съм мислил толкова лошо за нея. В крайна сметка Анна ми прости. Децата пораснаха. Най-големият ни син се ожени и жена му вече беше бременна, а съпругата му роди внучката ни. Скоро и двамата с Анна станахме баби и дядовци. Бях много щастлив от това: най-накрая ще имам внучка, която ще мога да разглезя.

Със сигурност знам, че ще я обичам много, както обичам и тримата си сина.

Rate article
Заподозрях жена си в изневяра, защото роди момче. Това е третият ми син.