Започнах да забелязвам, че съпругата ми се държи странно. Нека проверя.

С Мелиса бяхме съученици. Познавахме се още от детската градина. Тогава бях лудо влюбен в това русокосо и синеоко момиче с дълга коса. Изглежда, че привързаност, която се ражда на толкова млада възраст, би трябвало в крайна сметка да избледнее.

Психиката на децата е много гъвкава. Днес харесваш едно, утре – друго. Но не и в моя случай. Когато с Мелиса станахме съученици, започнах да я харесвам още повече. С всяка изминала година тя ставаше все по-красива. А как ми харесваше да я дърпам за косите в клас. Тя се обиждаше, но леко нацупеното ѝ бебешко лице изглеждаше толкова мило. Не криех, че ми се искаше тя отново да ме погледне с тези свои големи сини очи.

Когато бях тийнейджър, момчетата отдавна бяха започнали да се заглеждат по различни момичета, но не и по мен. В сърцето ми все още живееше несподелената любов към Ола. Тя обаче никога не ми обръщаше внимание. Винаги я привличаха повече лошите момчета. А какво да кажем за мен, ученика с обичайната петица, носещ очила, риза и панталон. Определено не съм от нейния тип.

Завършихме гимназията и всеки от нас продължи живота си. Някои отидоха в университет, други в колеж, а трети направо започнаха работа. Аз спечелих стипендия, за да уча в най-престижния университет в столицата. Признавам, че там учеха някои момичета с вид на богини от Олимп, безумно красиви, но в душите им имаше само празнота. Дори се срещах с някои от тях. Въпреки това в главата ми винаги изникваше образът на сладката, мила, естествено красива Мелиса. Беше 10 години след училище, имах собствен бизнес, имах всичко необходимо за страхотен живот. Имаше един конгрес, отидох и аз там, надявах се, че и Мелиса ще бъде там. И да, тя беше там. Все така красива и прекрасна. Започнахме да си говорим и завършихме вечерта при мен. На сутринта я помолих да заживее с мен и месец по-късно се оженихме. Бях най-щастливият. Момичето, за което бях мечтал от дете, най-накрая беше моя съпруга.

И на пръв поглед животът ни вървеше добре, Мелиса беше домакиня, а аз печелех пари за нас, но започнах да забелязвам, че когато не се прибирам от работа, тя е уморена, отпаднала. И с какво, както изглеждаше. По онова време дори си мислех, че ми изневерява. Затова реших да инсталирам видеокамера, за да мога да виждам какво прави и кой идва да я види. Каква беше изненадата ми, когато любимата ми жена не седеше по цял ден. Тя готвеше, чистеше, перяше – правеше всичко за мен. А по времето, когато трябваше да се прибера от работа, тя обличаше най-добрата си рокля и слагаше грим на главата и лицето си. Беше глупаво да мисля за нея по този начин. В действителност тя ме обичаше толкова, колкото и аз нея.

 

Rate article
Започнах да забелязвам, че съпругата ми се държи странно. Нека проверя.