Започна да внася куфара си в апартамента и да ми казва колко е изненадан, че съм сменила ключа. Бях изпаднала в ступор, защото той ме беше напуснал преди три години.

Двадесетгодишният ми брак се оказа по-малко важен за съпруга ми от една млада старица!

Когато се опитах да поговоря с него за това какво се е случило, за да го накара да постъпи така с мен, той отговори: “Виждаш ли, чувствата ми към теб отдавна са изчезнали, останаха само уважението и обичта. Децата ни скоро ще започнат да градят свой собствен живот, така че е време да направя себе си щастлив, а не да мисля за теб!”

Това беше истински удар за мен. Факт е, че той беше моят първи и единствен, така че дори не мислех за друг мъж. Целият ми живот беше съсредоточен около него и децата ми, а сега трябваше да се възстановя.

Тогава приятелите ми започнаха да ми разказват, че са виждали съпруга ми с друга жена. Не можех да повярвам, че е забравил толкова бързо, а после ме довършиха с истории, че всичко започнало, когато сме се оженили.

Имах късмет, че до мен беше дъщеря ми, която не ми позволи да се предам. Започнах да ходя на фитнес с нея, начинът ми на мислене започна да се променя, а по-късно промених работата и имиджа си. Тези положителни промени обаче не повлияха на болката, която изпитвах след развода.

Никога не признах на децата си колко зле се чувствам, страхувах се, че това може да повлияе на отношенията им с баща им.
Беше 2 години по-късно, когато позволих на друг мъж да дойде при мен. Отначало бяхме просто приятели, ходехме заедно на кафе и тичахме, а после започнахме да се срещаме и да имаме истинска романтична връзка.

Шест месеца по-късно започнахме да живеем заедно и аз отново се почувствах щастлива жена. Докато бившият ми съпруг не нахлу отново в живота ми. Забавното е, че той беше убеден, че не съм си сменяла ключовете от почти три години, и се опита да отвори вратата със старите, а след това започна да чука. След като каза “Здравей”, той започна да носи куфара си в апартамента и живо ми разказваше колко е изненадан, че съм сменила ключа. Стоях там в ступор, защото ми се струваше, че е отсъствал само за седмица в командировка, а сега се е върнал у дома, без да ме е напускал преди три години.

Когато се опита да ме прегърне, аз веднага се събудих от “съня” си и го отблъснах.

– Не се ли радвате да видите човека, с когото сте живели рамо до рамо в продължение на 20 години?

– Трябва ли да съм щастлива?” Бях изненадан.

– “Разбира се, че трябва! Отгледахме две деца заедно, минахме заедно през огън и вода!

– Преживяхме, но ти замени това за една млада жена, така че какво искаш от мен сега?

Изглежда, че едва в този момент той разбра, че не съм го чакала три години и не плачеше, а си създаваше щастлив живот.

– Значи не искаш да ме видиш в нашия апартамент?

– В моя апартамент! Не, не искам, ти си моето минало, така че ще се радвам, ако го напуснеш възможно най-скоро.

След това той беше зашеметен. Наистина ли преди бях толкова глупава и наивна, че той беше убеден, че ще го приема обратно, сякаш не беше живял с друга жена три години и ме беше оставил сама… Радвам се, че сега не съм жената, която би могла да му прости!

 

Rate article
Започна да внася куфара си в апартамента и да ми казва колко е изненадан, че съм сменила ключа. Бях изпаднала в ступор, защото той ме беше напуснал преди три години.