Захвърли сина си на мен и си мисли, че аз ще се грижа за него!

Преди няколко месеца се преместих в столицата, за да започна нов живот. Апартаментът много ми хареса, кварталът беше уютен, синът ми беше щастлив, а хората бяха много дружелюбни.

Съседите ни веднага дойдоха да ни поздравят, питаха ни дали имаме нужда от помощ, а с един от съседите бързо намерихме общ език. Имаме и синове на една и съща възраст, които започнаха да играят заедно и да се сприятеляват.

На следващия ден сутринта пихме заедно чай, а децата ни си играеха в съседната стая. В един момент някой ѝ се обади и ѝ каза, че спешно са извикани на работа, сякаш няма да е задълго и скоро ще се върне, и ме помоли да погледам сина ѝ за известно време. Не отказах, децата така или иначе бяха в разгара на играта, а и нямах никакви планове.

Но нейният “недълъг” престой продължи до късно вечерта. Нямах телефонния ѝ номер, затова нахранихме децата и ги сложихме да спят. Опечалената майка се върна едва на следващата сутрин, като се извини за дългото време, сякаш не беше очаквала да отсъства толкова дълго. Бях възмутена. Седмица по-късно това се повтори и аз я предупредих, че повече няма да гледам деца, защото имам свои собствени планове.

Няколко дни по-късно обаче тя реши, че повече няма да ме моли, а просто ще остави петгодишното момченце пред вратата ми. Разбира се, не можех да го оставя там, затова го взех при себе си, но когато тя дойде да го вземе, й казах строго: “Това беше последният път, когато се грижих за детето ти цял ден. Следващия път ще се обадя на социалните служби и ще съобщя, че някоя майка е изхвърлила детето си при мен!”

След това тя повече не ме поздрави. Наскоро забелязах, че сега ходи със сина си в съседната къща, явно там е намерила друга бавачка.

 

 

Rate article
Захвърли сина си на мен и си мисли, че аз ще се грижа за него!