Загубихме сина си заради снаха си

Когато единственият ни син Петър се ожени, със съпруга ми бяхме изключително щастливи, защото си представяхме как семейството ни ще се попълни с прекрасна снаха, която ще стане наша собствена дъщеря. И тогава щяхме да имаме внуци. Но се случи точно обратното. Семейството ни не се увеличи, а по-скоро се сви. Снаха ми ни отне единствения ни син. Все още не мога да се примиря с това. Чувала съм истории от мои приятели за деца, които напускат домовете на родителите си, защото създават свое собствено семейно гнездо. Никога обаче не съм си представяла, че тази история ще ни засегне.

Ние сме едно обикновено семейство. Със съпруга ми сме работили през целия си живот и наскоро се пенсионирахме. Влагаме всичките си усилия и любов в нашия Петер. Той завърши гимназията с отличие, а по-късно влезе самостоятелно в университета. Питър е много умен и красив човек. Ние наистина се гордеем с него. За толкова много години той никога не ни е огорчавал.

Искахме всичко да върви добре в живота на детето ни. След като се дипломира, аз и съпругът ми помогнахме на сина ни да си намери работа. От няколко години той работи в една компания и преподава в колеж. На двадесет и осем годишна възраст синът ни има много постижения. Със съпруга ми решихме да се погрижим за светлото му бъдеще и му подарихме апартамент. А наскоро, за рождения му ден, купихме на Петър кола.

Синът ми никога не ни е създавал проблеми. По някаква причина обаче той нямаше особен късмет с момичетата. Петър имаше много такива. По-късно той се влюби истински. Надявахме се, че сватбата ще бъде скоро. Но момичето, което обичаше, се омъжи за друг в последния момент. Синът ми страдаше, но не за дълго. Скоро в живота му се появи друго момиче. Но и с нея нищо не се получи.

Това беше истинска трагедия за сина. Той не можеше да намери място за себе си. “Никога няма да имам семейство. Ще трябва да бъда ерген. Ще трябва да правя кариера.” Не можех да сдържа сълзите си. Въпреки това се опитах да успокоя сина си, доколкото можах.

След това той започна активно да се оглежда за момичета. Уговаряше си срещи всеки ден. И това даде резултат. След известно време синът ни каза, че ще се жени и че бъдещата му съпруга е бременна. Радостта ни не познаваше граници. Но се радвахме напразно.

Снахата се оказа хитра, тя всячески се опитваше да държи сина ни далеч от нас. Синът ми много се промени след срещата с нея, ходеше като хипнотизиран и изобщо не ни слушаше. Правеше само това, което му кажеше жена му. Останах с впечатлението, че синът ми ни мрази. Той престана да ни посещава и не отговаряше на обажданията ни.

Със съпруга ми видяхме внука си за първи път, когато беше на три години. Младежите дойдоха за един час и се прибраха вкъщи. Такова беше състоянието на сина ни, който беше под влиянието на снаха си. Но родителите на снахата не можеха да направят нищо. Изглеждаше, че синът ни е по-близо до тях, отколкото до нас. Все още не мога да разбера защо се случи това. В края на краищата ние никога не сме надничали в личния живот на сина ни със снаха му, никога не сме ги молили за помощ. Жалко е, че синът ми вече е забравил кой му е купил апартамента и колата.

Просто не мога да намеря място за себе си. Приятелите ми смятат, че това не е толкова просто. Може би тя го е омагьосала. Не вярвам, че такова нещо може да се случи в наше време. Но ми е трудно да повярвам, че синът ни се е променил толкова много. Променил се е много и с всеки изминал ден се отдалечава все повече от нас.

 

 

Rate article
Загубихме сина си заради снаха си