Забавна причина, поради която реших да се разведа със съпруга си, но дъщеря ни ме възпира!

тази история може да промени представата ви за брака, затова трябва да я прочетете. Тя е за това как осъзнах каква грешка съм направила, когато се съгласих да се омъжа за мъж, без да съм живяла с него преди това   .

Преди не съществуваше такова нещо като граждански брак, така че ако една двойка осъзнаеше, че иска да премине към нов етап от връзката си и да бъде по-често един с друг, те се женеха. Това се случи с нас и не можех да си представя, че всичко ще се развие по този начин за мен    .

Запознах се с Адам в университета и както разбрах, той ме хареса веднага, защото започна да проявява признаци на внимание. Когато започнахме да излизаме на срещи, той постоянно ми правеше подаръци. Те не бяха скъпи или специални, но такава мила грижа и желание да ме накара да се чувствам добре бяха много очарователни. Струваше ми се, че този романс винаги ще съществува, защото имахме истинска любов, а после двамата започнахме да живеем заедно…

Отначало бяхме толкова щастливи, че сме постоянно заедно, че не забелязвахме нищо. После трябваше да отидем на работа и да се върнем към ежедневието. Отначало говорехме за недостатъците си с обич или мълчахме, но после се случи така, че и най-малката грешка на съпруга ми предизвикваше у мен буря от отрицателни емоции и искрено ме дразнеше.

Ето един пример. Когато вече имахме дете с Адам, бях напълно затрупана от купчината неща, които се бяха струпали върху мен. Майка ми, знаейки колко ми е трудно, понякога ми изпращаше по нещо вкусно. Този път не беше изключение. Майка ми изпрати на съпруга ми и на мен задушени картофи с гарнитура и салата. Но докато слагах дъщеря си да спи, съпругът ми изяде всичко без мен, въпреки че знаеше, че не съм сготвила нищо друго, защото бях прекарала целия ден в чистене. И когато се опитах спокойно да му обясня, че така не трябва да се прави, той не разбра. И как можех да не се дразня?

След това сякаш го правеше нарочно. Приготвях ни вечеря, а той изяждаше всичко сам и не ми оставяше нищо. Колкото и да му говорех, беше безполезно. Когато дъщеря ми поотрасна, той започна да оставя без обяд и вечеря не само мен, но и нея. Опитах се да разреша този проблем чрез свекърва ми, но тя само ми се изсмя в лицето, сякаш той се нуждаеше повече от съпруга си, отколкото от мен и дъщеря ми. Значи сега и двете трябва да останем гладни, защото той е мъж? Това е егоизъм!

Наскоро се случи нещо, след което не говорих със съпруга си в продължение на една седмица. На гости ни дойдоха наши приятели от друг град. Сготвих много ястия, подредих масата и изтичах до кухнята, за да довърша нещо. Докато ме нямаше, гостите пристигнаха. Поканих ги на масата и тъкмо видях, че всяко ястие е изядено. Не беше останала нито една цяла чиния… След такъв срам ми се искаше да се разплача, но намерих сили да се сдържа.

Сега осъзнавам, че търпението ми е на изчерпване. Ако само аз страдах от егоистичното му поведение, може би щях да го търпя, но дъщеря ни също страда от него!

И така, какво трябва да направя? Изглеждаше, че живеем добре, но този негов навик не ми дава спокойствие.

 

 

Rate article
Забавна причина, поради която реших да се разведа със съпруга си, но дъщеря ни ме възпира!