За пореден път посетих полусестра си Мелиса, за да й занеса хранителни продукти и консумативи, когато ме порази гледката на луксозен автомобил, паркиран в двора. В този момент всичко ми стана ясно.

С Мелиса не си говорим много, въпреки че живеем в един и същи град. Чух от общи приятели, че тя преминава през труден период в живота си, затова реших да я посетя, за да ѝ предложа подкрепа. Мелиса ми разказа, че е загубила работата си, съпругът ѝ работи нередовно, а те се борят с нарастващите сметки и грижите за детето си. Изпитах дълбоко съчувствие към сестра си и реших да ѝ помогна по всякакъв начин. Когато обаче се върнах у дома, усетих тежко бреме на сърцето си. На следващия ден събрах всички вещи, които можех да подаря, и ги занесох на Мелиса.

От този момент нататък в продължение на няколко месеца не само аз, но и много наши роднини помагаха на сестра ми. Някои донесоха дрехи и топло облекло, а съседи дори донесоха почти нови детски обувки. Започнахме да им купуваме храна, включително най-необходимите продукти – зърнени храни, картофи, бисквити и плодове. Направихме всичко възможно, за да подкрепим Мелиса и семейството ѝ. Съпругът ѝ рядко се виждаше и предположихме, че сигурно работи усилено, за да свърже двата края    .

Един ден реших да посетя Мелиса сутрин преди работа, вместо вечер. Тогава видях изненадващо голям и красив автомобил, паркиран на портата им. Явно беше скъпо превозно средство. Съпругът на Мелиса излезе от къщата, качи се в същата кола и си тръгна. От любопитство се втурнах към Мелиса и я попитах за колата. Тя ми обясни, че са взели заем, за да я купят, и постепенно го изплащат   .

изненадата ми нарасна и я попитах: “Значи нямате почти никакви пари вкъщи, но сте успели да си купите такава скъпа кола на кредит? Всички мислехме, че сте изправени пред непреодолими проблеми, но изглежда, че живеете с нашата финансова подкрепа и карате скъпа кола”. Това разкритие направи очевидно, че финансовата помощ, която бяхме предоставили, не се използваше по начина, по който си мислехме, че ще бъде използвана.

От този момент нататък реших да се дистанцирам от сестра си и разкрих истината на роднините си, като им разказах за ситуацията. Те заслужаваха да знаят за какво е отишла помощта им през последните няколко месеца.

 

Rate article
За пореден път посетих полусестра си Мелиса, за да й занеса хранителни продукти и консумативи, когато ме порази гледката на луксозен автомобил, паркиран в двора. В този момент всичко ми стана ясно.