Взехме на почивка моята снаха и бебето ѝ. Съжалявахме за това хиляди пъти.

Съпругът ми и аз отидохме на почивка на море. От няколко години ходим на море с приятели, с нашите коли. Ние сме къмпингари. Избираме си участък от крайбрежието и разпъваме палатките си там. През деня се плискаме в морето, правим слънчеви бани. А след като се стъмни, пеем песни с китара край огъня, отпивайки чаша сухо вино. Тази година към нас се присъедини и моята снаха Рената. Заедно с нейния син на две години и половина. Чудехме се – да ги вземем или да не ги вземем.

За съжаление се оставихме да ни убедят. Поглеждайки напред, не момчето ни създаде проблеми, а Рената. Проблемите започнаха още по пътя. Рената искаше да спира на всеки час. Беше уморена и имаше нужда да се протегне. Ето защо пристигнахме много късно, а нашите приятели вече бяха напълно изпънати и дори имаха време за баня. Добре, ето ни и нас. И тогава започна втората част. Свекърва ми беше бясна:

– Аз няма да живея тук!

– Защо? Предупредихме, че отиваме на къмпинг !
– Мислех, че това означава, че ще търсим настаняване на място, а не ще наемаме хотелска стая.
– Защо мислиш, че сме взели спални чували и палатки със себе си?” – изръмжа съпругът ми.
– “Мислех, че отивате на къмпинг.

Трябваше да наемем стая за нея. След това съпругът ми трябваше да отиде и да я вземе, да я заведе при нас и да я върне обратно вечерта. И не само това: да я води по кафенета и пазари; да се грижи за бебето, докато тя си почива от ” работата”.

Между другото, всички ние се грижехме за бебето. В същото време момченцето изобщо не беше сложно, беше послушно, тичаше наоколо, плискаше се в морето, ядеше всичко и през деня спеше спокойно в палатката. За разлика от майка си. Следващата година със сигурност няма да я вземем с нас. Но можем да вземем малкия ни син , ако родителите му поискат това. Той е правилният човек за къмпинг.

 

Rate article
Взехме на почивка моята снаха и бебето ѝ. Съжалявахме за това хиляди пъти.