Всеки път, когато погледнех корема ѝ, ми се искаше да го разкъсам.

Аз съм на 40 години, съпругът ми се казва Макс, той е с две години по-голям от мен. Заедно отгледахме двайсетгодишен син, който, след като постъпи в университета, започна да живее отделно.

Брачният ни живот беше чудесен. Отначало между нас имаше силна любов, а сега имаме взаимно уважение, разбиране и любов. Рядко се караме, разрешаваме всички конфликти по мирен начин. Съпругът ми никога не си е позволявал да ми крещи или да ме унижава. Макс е мил, интелигентен, спокоен и прави всичко не от емоции, а с разум.

Заедно сме повече от 21 години и никога не сме мислили за развод. Със сина ни също сме в чудесни отношения, имаме си доверие. Неотдавна баща му помогна да си намери работа в едно списание; той учи за журналист и се увлича по графичните изкуства.

Когато Макс отново замина в командировка, дори не можех да си помисля, че нещо може да се случи. Както обикновено, го чаках, подредих къщата, сготвих любимите му ястия, а преди пристигането му реших да направя романтична вечеря и да облека любимата му рокля и бельо.

Няколко часа по-късно на вратата се почука и аз се разтревожих. Съпругът ми никога не чука, защото има собствени ключове, а синът ми никога не идва без предупреждение. Помислих си, че може би съседът има нужда от нещо. Но на вратата стоеше Макс и не приличаше на себе си. Винаги събраният мъж изглеждаше тъжен и объркан. Когато го поканих да влезе и започнах да го питам какво не е наред, забелязах зад него млада жена със закръглен корем, бременна. И моите очи се фиксираха само върху корема ѝ и по някаква причина веднага ми стана лошо. Мъжът ме хвана за ръката и ме поведе да седна на дивана, а когато се опомних след амоняка, започна да ми разказва

– “Моля те, изслушай ме. Преди това искам да напомня на всички, че много ви обичам и този инцидент е грешка, за която трябва да се покая. Случи се така, че в навечерието на Нова година излязох с друга жена, беше на фирмено парти, пих твърде много и нямах особен контрол над себе си. На следващата сутрин вече се срамувах от тази постъпка, но не посмях да ѝ кажа. Никога преди не се беше случвало и никога повече нямаше да се случи. Обещавам ви! Това е единствената ми грешка.

Въпреки че слушах мъжа, очите ми бяха насочени към младото момиче, или по-скоро към корема му. Понякога вдигах поглед нагоре и виждах влюбения ѝ поглед към мъжа, а после отново поглеждах надолу към корема ѝ. Всеки път, когато погледнех към корема ѝ, ми се искаше да я разкъсам. Тази вещица съсипа щастливия ми живот! Тя беше причината за всичките ми беди!

Младото момиче остана във всекидневната ни. Сега ми се налага да пресичам пътя си с нея всеки ден. Съпругът ми отказва да се изнесе от спалнята, спи на пода и всяка вечер и сутрин рецитира една и съща мантра, че всичко е било грешка и той обича само мен.

– Макс, замислял ли си се някога как ще живеем, като едно голямо шведско семейство? Ще трябва ли всеки ден да гледам жената, с която си ми изневерил, и да се грижа за детето ти?

– Не, наемам отделен апартамент за тях, а когато тя роди, ще й помагам финансово и тогава всичко ще бъде същото за нас, както преди.

Наистина ли съпругът ми е толкова наивен, че смята, че след това можем да живеем както преди? Колкото повече виждам тази жена и нейния корем, толкова по-твърдо мисля за нашия развод. Не мога да преодолея болката и срама, които ме изяждат отвътре.

 

Rate article
Всеки път, когато погледнех корема ѝ, ми се искаше да го разкъсам.