“Върнете кефира!”. Годеникът на сестра ми направи забележка, когато бях на гости. Той не знаеше чий апартамент

Наследих малък двустаен апартамент от родителите си. По това време вече имах съпруга и дете, затова сестра ми се съгласи да ми го даде. Освен това тя беше доволна от това, че живееше под наем в апартамент с приятелите си.

Сега пазарът е много нестабилен. Този апартамент се намира в отдалечен район, състоянието му не е много добро. И дори да го споделим със сестра ми, пак няма да е достатъчно. Освен ако не си купим по една стая и това да е всичко. А после да правим ремонти, да купуваме нови мебели – това е много дълго. И тогава сестра ми ме зарадва с новината, че скоро ще се омъжва. Знам, че тя не печели много и е трудно да се намери нормален евтин апартамент. Посъветвах се с жена ми, че сестра ми може да живее във втората стая с годеника си, ще има достатъчно място за всички. Така че няколко дни по-късно помогнах на сестра ми да премести вещите си.

Не че бях близък с Мартин или приятел с него, но той беше страхотен човек. Мия не би избрала за съпруг някакъв мързеливец или нехранимайко. След един месец съвместен живот обаче разбрах, че много съм грешала. Просто момичето е скрило от него някои факти за жилището. Тя не искаше да навлиза в подробности. Мартин си мислеше, че с жена ми ще живеем тук няколко месеца и после ще се изнесем. Той не знаеше, че половината от апартамента е регистриран на мое име.

Всичко започна с един обикновен гардероб. Със сестра ми и Мартин правехме малко пренареждане в тяхната стая. Специално си взех почивен ден от работа, защото човекът, меко казано, има криви ръце. Не знаеше как да сгъне правилно вратите, дори не можеше да държи правилно чука. Е, такъв “прекрасен” майстор е той. И какво можеш да вземеш от него? Той дори не може да измие една чаша след себе си. Честно казано, не се изненадах, когато сестра ми каза, че човекът е уволнен от работа. И тогава реших да му помогна. Но по-късно съжалих, че изобщо съм започнала този разговор.

– Мартин, имам нужда от асистент за един инженер в работата ми. Там ще те научат на всичко, заплатата е добра, а графикът е нормален.

– Не ми давай съвети тук, мога да се справя и без теб – упрекна го Мартин.

Може би го обидих с такива думи или просто не ме разбра. Отидохме в кухнята, за да обядваме.

– Сложи кефира – изкрещя ми човекът, – аз купувам тези продукти с моите и на Мия пари, а ти ни изяждаш така! Изобщо, това не е твоят апартамент!

Тук вече не можех да мълча повече. Реших да разкажа за всички тайни – че половината от апартамента принадлежи на мен и че именно аз им предложих да се преместят при нас. И не се заинатих за факта, че плащам комуналните услуги за всички. Не искам сега да изглеждам като истински скъперник, който ще ограби семейството си до шушка.

Видях как Мартин се изчерви смутено. А после се обърна и затръшна силно вратата. Не разговаряхме в продължение на няколко дни. Просто не ми харесва, когато някой ме командва в апартамента ми. Той не прави нищо тук!

И кого подкрепяте в тази ситуация? Как да решим такъв проблем с апартамента?

 

Rate article
“Върнете кефира!”. Годеникът на сестра ми направи забележка, когато бях на гости. Той не знаеше чий апартамент