Вратата се отвори и в двора влезе мъж. Но баба ми веднага го разпозна. Тя замръзна от изумление. “Не може да е той. Той е мъртъв от много време.”

Баба ми винаги обичаше да кани съседката си на чай. Тя печеше вкусна питка, чиято миризма се разнасяше из цялата къща. Когато приключила с пая, баба ми решила да почисти. Една съседка трябвало да дойде в два часа. Изведнъж чухме, че портата се отваря. На вратата се появи мъж на около седемдесет години. Веднага забелязах изненадата на баба ми. Тя седна на една пейка близо до къщата. Мъжът я попита дали не го познава. Но баба ми го разпозна. Както се оказа, той бил бившият ѝ съпруг. Тя го покани да влезе в кухнята и да пият чай. Лекарите му казали, че има неизлечима болест и на практика няма шанс да живее дълго    .

мъжът започнал да се извинява, тъй като се чувствал виновен пред съпругата и децата си. През цялото това време бабата не можела да разбере защо той постъпва така с нея и децата. Сега той трябва да отговаря за греховете на младостта си. Имало едно време един мъж, който се влюбил лудо в друга жена. Тя не искала да стане негова съпруга, но не го пускала да си тръгне. Междувременно бабата си помислила, че мъжът ѝ се е удавил в реката. Оказало се, че той е разиграл тази сцена само за да я убеди, че вече не е на този свят. Междувременно той отишъл в града. Бабата останала сама с двете си деца    .

По-късно мъжът сменил фамилията си и срещнал друга жена. Мислел, че ще започне нов живот. Но това не било толкова просто. Тази жена го напуснала. Ето как една грешка съсипала живота му. Сега той живее в старчески дом. Искал е децата му да му простят. Баба му го съжалила и му простила. Тя обаче не искала повече да го вижда в дома си. Децата не можеха да простят на баща си. Той станал, благодарил им и си тръгнал. Хората често не осъзнават, че всичко в живота се връща.

 

Rate article
Вратата се отвори и в двора влезе мъж. Но баба ми веднага го разпозна. Тя замръзна от изумление. “Не може да е той. Той е мъртъв от много време.”