Вместо хладилник и бижута, реших да подаря на майка ми хубаво спално бельо.

Тъй като наближаваше 70-ият рожден ден на майка ми, исках да ѝ подаря нещо наистина специално. Попитах я какво би искала да получи, а тя написа дълъг списък с неща! В него имаше буквално всичко – от най-добрия и най-скъп хладилник до златна гривна. Изглеждаше така, сякаш искаше да види колко много я обичаме. Помислихме си, че е странно, когато поиска толкова много подаръци, но се оказа, че не се е шегувала и наистина е искала толкова много подаръци.

Ан беше изненадана и реши да се обади на по-малката си сестра, за да я попита какво е купила за майка си. Сестра ѝ казала, че това е изненада, но след това добавила, че майка ѝ иска от нея някои ястия. Ан се почувствала обидена, защото изглеждало, че майка ѝ иска нещо скъпо от нея, но не и от сестра ѝ.

Тя решила да поговори със съпруга си.

И двамата се съгласили, че хладилникът е твърде скъп подарък за момента, затова решили да купят на майка ѝ нещо по-евтино. Анна се замислила какво да подари на майка си. Известно време обсъждаха различни варианти, преди да решат да подарят на майка ѝ комплект спално бельо, който предварително бяха избрали сами. Струваше им се честно.

Следващия път ще спестим малко и ще купим по-голям подарък – успокоява ме съпругът ми, казва Анна. Майката ще хареса спалното бельо, защото е говорила за него от дълго време.

Анна смяташе, че подаряването на спалното бельо ще бъде справедливо, като се има предвид подаръкът, който майка ѝ е поръчала от Ада – всичко ще се получи и майка ѝ ще бъде доволна от подаръка. По този начин никой няма да пострада. Мама би трябвало да е също толкова щастлива от спалното бельо, колкото и от хладилника, защото тя се отнася еднакво към дъщерите си и ги обича такива, каквито са, а не заради парите им.

Всичко това беше много изненадващо. Анна осъзна, че винаги трябва да проверява какво искат роднините ѝ от другите хора, в случай че искат да се “възползват” от някого. Майка ѝ се беше държала зле и не биваше да постъпва така с дъщерите си. И, разбира се, тя не беше много доволна от постелята, но двойката беше подготвена за това. Анна не спомена, че Ада купува посуда само по време на разпродажби.

 

Rate article
Вместо хладилник и бижута, реших да подаря на майка ми хубаво спално бельо.