Vizito virėjas. Ilgai netruko susijaudinti.

Vieną dieną mane aplankė senas draugas. Ji ištekėjo už virėjo, susilaukė dviejų vaikų – apskritai viskas jos gyvenime klostėsi gerai. Ji neatvyko čia specialiai, jai tiesiog reikėjo kažkokių dokumentų ir nenorėjo apsistoti viešbutyje. Mano vyras išvyko su ja.
– Mano vyras mus maitins kaip restorane, pagaliau galėsite pailsėti nuo virtuvės. Tu dar nenorėsi jo paleisti, – juokėsi mano draugė prieš atvykdama.

Laikiausi dietos, bet dėl tokios progos buvau pasirengusi jos atsisakyti. Turėjau tik vieną laisvą kambarį, nes viešėjo ir mano uošvė. Ji pati pastaruosius kelerius metus gyveno Prancūzijoje, bet buvo praradusi leidimą gyventi šalyje, o dabar susigrąžino kai kuriuos leidimus.

Kambaryje buvo tik viena sofa, bet ji buvo labai didelė – ant jos tilpo keturi žmonės. Be to, draugės dukra norėjo miegoti mano dukros kambaryje. Jos yra to paties amžiaus, turi daug bendrų pomėgių, todėl netrukdėme.

Jų miegamąją vietą atitvėrėme užuolaida, kad niekas netrukdytų, nes mes su vyru labai anksti keliamės į darbą. O ir mano uošvė tabletes geria kas valandą, todėl dažnai vaikšto pro šį kambarį.

Mano šaldytuvo talpa nepatiko virėjai. Jis sumurmėjo, bet ėmė kažką iš ten imti. Pietums teko ilgai laukti, nes jis niekur neskubėjo. Vietoj įprastos 13 valandos prie stalo susėdome 16 valandą. Ką jis patiekė? Makaronus su grynuoliais ir griežinėliais pjaustytais pomidorais. Labai panašu į restoraną!

Prieš vakarienę virėjas paprašė, kad kartu su juo nueičiau apsipirkti. Kartu nuėjome į prekybos centrą, bet kai atėjo laikas susimokėti už pirkinius – jis įžūliai išėjo. Sumokėjau aš, nes namuose laukė alkana minia.

Vakarienė buvo beveik tokia pati. Pomidorų griežinėlius pakeitė agurkų griežinėliai. Virėja per tris dienas sunaudojo daugiau karšto vandens nei mūsų skaitiklis per mėnesį. Ir visa tai tik todėl, kad tris valandas plovė indus po didele vandens srove. Jis galėjo nueiti į vonios kambarį ir palikti tekantį maišytuvą.

Kitą dieną išdrįsau jam pasakyti, kad nesame įpratę taip vėlai valgyti. Jis sučiaupė lūpas ir nuėjo į virtuvę. Mūsų dienotvarkės skyrėsi, ir tada supratau, kad padariau klaidą leisdama jiems apsistoti pas mane ir šeimininkauti.

Ryte net negalėjau padaryti sumuštinio savo vyrui – svečiai per naktį suvalgė visą dešrą ir sūrį. Likęs maistas buvo supjaustytas ir sudėtas į indus. Prieš darbą nubėgau į parduotuvę, kad vyras neliktų alkanas, ir išvažiavau.

Virėja pabudo 10 val. ir nuėjo į virtuvę. Jo pietūs turėjo būti patiekti 16:00. Ir kaip manote, ką valgėme? Vištienos grynuolius su bulvių koše. Geriausia buvo tai, kad jis iš vakaro buvo iš anksto paruošęs bulvių košę ir ją sutrynė pietums. Buvo neįmanoma valgyti.

Buvome tylūs ir kantrūs. Turėjome išgyventi dar vieną dieną. Virtuvėje virėja buvo taip užsiėmusi, kad net druskos neradau. Bet aš nesikandžiodavau, nusprendžiau, kad rytoj jie išvažiuos, o aš padarysiu paskutinį valymą.

Kitą dieną jie atsibudo ir pasakė, kad pasiliks dar kelias dienas. Ir kad jiems reikia nusipirkti maisto produktų, jie visi buvo išsinešdinę. Tada mano vyras pratrūko ir paprašė jų per dvi valandas palikti mūsų namus. Mano draugė vadino mane nedėkinga, verkė ir vis kartojo, kad mūsų draugystė baigėsi. Jie išvažiavo. Kartu su mūsų šaldiklio atsargomis ir konservuotais produktais.

Net nemaniau, kad reikia stebėti ir tikrinti, ką jie kiša į savo krepšius. Nuo to laiko nusprendžiau, kad daugiau mūsų namuose nepažįstamų žmonių nebus. Man to pakako – išmokau pamoką.

Su vyru nuėjome į parduotuvę, vėl pripildėme šaldytuvą maisto produktais ir pabandėme tai pamiršti. Pagaliau mūsų namuose buvo tylu ir ramu.
 

Rate article
Vizito virėjas. Ilgai netruko susijaudinti.