“Вижте се. Напълно си пренебрегнал себе си. Косата ти не е добре поддържана, винаги носиш стари и раздрънкани неща из къщата. Не се развиваш в нищо, а само в къщата и телевизионните предавания. Омръзна ми от това”. Един мъж съчиняваше реч, за да говори на жена си

Саманта целуна Денис за довиждане и каза:

– Днес. Ти ми обеща.

– Да, скъпа моя, знам.

Вратата се затвори зад него, той слизаше по стълбите и си мислеше как да започне разговора със съпругата си.

Хрумна му следната идея: “Погледни те. Напълно си пренебрегнала себе си. Косата ти не е добре поддържана, винаги носиш стари и раздрънкани неща из къщата. Не се развиваш в нищо, само в къщата и телевизионните сериали. Омръзна ми от това.”

“Ще кажа така” – помисли си мъжът.

Наистина му беше омръзнало от всичко. Всички дни станаха монотонни. А дори през почивните дни е невъзможно да си почине нормално, защото роднините от селото винаги идват на гости на жена му. Но никой не идва при Саманта. И тя ме посреща радостно, а не с проблеми, както жена ми.

След като помислих малко, реших да не се отнасям толкова жестоко към жена си. Живяхме заедно седемнайсет години. Имахме две деца. Синът вече е възрастен, интересува се само от компютри и игри. Дори не му се налага да обяснява. Но дъщерята…

Той си спомни за дъщеря си Поли и се усмихна. Денис много обичаше детето си. И определено не искаше да я наранява.

Спомни си как за първи път каза “татко”, как започна да ходи, как я заведе в първи клас, как се разхождаше с нея в парка. Спомените се върнаха при Денис. И така, той се прибра вкъщи.

Влезе в апартамента и искаше веднага да започне разговор, дори не си събу обувките.

В къщата беше изненадващо тихо. Поли не изтича да го посрещне. Е, добре, може би така беше по-добре.

Той отиде в кухнята. Жена му седеше разплакана, синът му стоеше до нея. По някаква причина Денис веднага си помисли, че жена му по някакъв начин е разбрала за любовницата му. Очакваше да се скарат. Но причината беше съвсем друга.

Жената се изправи:

– Къде бяхте? От половин ден те викам! Толкова много се нуждаех от теб!

Денис кимна и попита сина си какво се е случило?

– Поли пресичаше пътя… – продължи жената. Мъжът пребледня.

– Къде е тя?

– В болницата… Лекарите обещават, че всичко ще мине… Но аз съм толкова притеснена – заплака жената.

– Съжалявам, съжалявам… Забравих да включа телефона. Само за момент. Да се приготвим и да отидем при нея. Денис отиде при съпругата си и я прегърна силно.

Каква кавга? Какъв развод? Семейството му е тук. Семейството му е тук. Той не се нуждае от никой друг.

Жалко, че го е осъзнал при такива обстоятелства.

Денис е блокирал номера на Саманта.

Случвало ли ви се е да имате такива ситуации, които да променят решението ви в последния момент?

 

Rate article
“Вижте се. Напълно си пренебрегнал себе си. Косата ти не е добре поддържана, винаги носиш стари и раздрънкани неща из къщата. Не се развиваш в нищо, а само в къщата и телевизионните предавания. Омръзна ми от това”. Един мъж съчиняваше реч, за да говори на жена си