Вивиан не разбираше кой е могъл да се втурне към нея през нощта, когато тя се качваше по стълбите, и да я удари по главата. Но изведнъж си спомни какво се е случило преди седмица.

Полицаят помогна на момичето да седне на един стол. Вивиан се държеше за главата, всичко плуваше наоколо, главата ѝ жужеше ужасно.

– Кой би могъл да те удари така? – попита полицаят.

– Не знам, аз нямам врагове.

– Може би наскоро сте пресекли пътя на някого.

Вивиан започна да си припомня събитията, които й се бяха случили преди този ужасен инцидент. Момичето се прибираше вкъщи от университета, много странно, но крушката във входа беше отвинтена. Докато Вивиан се опитвала да включи фенерчето на телефона си, някой я нападнал отзад и я ударил силно по главата.

Изненадващо, но нищо не е било откраднато. Всички вещи останали в чантата ѝ, докато пристигне линейката. Дори телефонът все още бил там. Вивиан изведнъж си спомни за себе си:

– Може би е бил Джереми… но не, той не е способен на това.

– Кой е Джереми и защо се сети за него?

Вивиан разказа кратка история за провалената си връзка. Тя и Джереми се срещали само от няколко месеца.

– Дори не си общували много, постоянно били далеч. Той винаги беше на работа, а аз учех.

Случило се така, че в университета имало концерт. Вивиан не искаше да отиде на него, но трябваше, защото деканатът я накара. Вивиан не искаше да танцува с всички, затова седеше тихо в ъгъла. Изведнъж Джереми се качи на сцената и започна да говори:

– Любовта на живота ми учи тук, Вивиан. Скъпа моя, ще бъдеш ли моя съпруга?

И Джереми артистично падна на едно коляно, а в протегнатата му ръка блестеше венчална халка. Но те така и не обсъдиха бъдещия си съвместен живот, нещо повече, Вивиан дори искаше да скъса с него.

– Бях толкова смутена и засрамена, че веднага се приготвих и избягах оттам. Оттогава с Джереми не сме общували.

Мина една седмица и един щастлив полицай каза на Вивиан:

– “В края на краищата, това беше твоят Джереми, който те нападна на стълбището.

– Но как е могъл, защо?

– Той казва, че ти си го опозорила онази вечер. Дори приятелите му се смеели на него. Затова е решил да ти отмъсти. Искал е само да те сплаши, но е прекалил и те е ударил по главата. Утре ела в полицейския участък, ще се разберем.

 

Rate article
Вивиан не разбираше кой е могъл да се втурне към нея през нощта, когато тя се качваше по стълбите, и да я удари по главата. Но изведнъж си спомни какво се е случило преди седмица.