Винаги съм си представял себе си като баща на син, но Бог ми даде дъщеря

Всичките ми приятели имат семейства от много време насам. По времето, когато се ожених, вече имах трима кръщелници. И най-интересното е, че всички те бяха момчета.

Така че вече знаех как да се държа с момчетата. Знаех много за момчешките играчки. Умеех да намирам общ език с момчетата и да се забавлявам с тях.

Когато съпругата ми разбра, че е бременна, знаех как ще се казва синът ми. Но ме очакваше истинска изненада – всички ултразвукови изследвания показваха момиче.

И аз станах баща на момиче. Отначало не можех спокойно да го приема, камо ли да се примиря с него.
Но с течение на времето обикнах дъщеря си над всичко. Станах баща на истинска принцеса.

Тя винаги ме посрещаше от работа с прегръдки и целувки. За нея аз бях най-красивият мъж.
Всеки ден водех дъщеря си на детска градина. Сутринта ни започваше с избор на дрехи и целувки. Беше много труден избор, защото дъщеря ми просто обожава розовия цвят.

Предварително знаех, че ако не позволя на дъщеря ми сама да избере дрехите си, настроението ще бъде развалено за всички: за мен, за дъщеря ми и за съпругата ми.

Също така се научих да сплитам косата ѝ и дори да ѝ правя прическа. Ако някой ми беше казал, че ще избирам фиби за момиче, никога нямаше да повярвам.

Научих се да понасям мълчаливо, когато ми лакират ноктите или ми правят грим. Дори не говоря за разресването на брадата ми. Като истински мъж мълча със стиснати зъби.

С раждането на дъщеря ми забелязах, че се държа твърде романтично. Често измислям различни прякори за дъщеря си.

Бих дал всичко на света за нейната усмивка и думите ѝ на любов.

 

 

Rate article
Винаги съм си представял себе си като баща на син, но Бог ми даде дъщеря