Виктория направила всички необходими приготовления за жътвата и с нетърпение отишла в селото. Когато обаче пристигнала там, с шок установила, че цялата реколта вече е събрана.

Преди две години бабата на Виктория умира, като ѝ оставя къща в селото с голяма градина и зеленчукова градина. Момичето има приятни спомени как е играло там като дете и е помагало на баба си в домакинската работа. Всеки уикенд тя идвала със семейството си и свекърва си, за да се насладят на чистия въздух и плодовете на градината. Отношенията ѝ със свекърва ѝ били спокойни, без конфликти и разногласия.

Наближавал сезонът на прибиране на реколтата и Виктория била приготвила всичко необходимо за приготвяне на сладко, компоти и туршии. Когато обаче пристигнала, с ужас установила, че всички касис, цариградско грозде и малини са изчезнали. Съседите ѝ казали, че местните момчета може да са нахлули в парцела по време на прибирането на реколтата, но това обяснение не отговаряло на истината, тъй като за да съберат цялата реколта, щеше да им е необходим цял ден   .

Изведнъж дотичала леля ѝ, съседка, и ѝ казала, че свекървата на Виктория е дошла предишния ден и си е тръгнала с две големи кофи горски плодове. Виктория беше ядосана и объркана   .

сблъсква се със свекърва си, която спокойно признава, че е взела всички плодове. Тя обяснила, че иска да осигури на внуците си витамини и не може да си позволи да ги купува на пазарни цени. Виктория не можеше да повярва на това, което чува, и изрази възмущението си от ситуацията. Сега тя трябваше да купи всичко на пазарни цени, за да се запаси за зимата.

Когато се прибрала вкъщи, Виктория разказала за инцидента на съпруга си, който също бил шокиран от действията на майка си. В отговор на това Виктория решила да вземе ситуацията под контрол и взела ключовете от вилата от свекърва си. От този момент нататък свекърва ѝ идвала във вилата само с тях, като гарантирала, че подобен инцидент няма да се повтори без знанието на Виктория.

 

Rate article
Виктория направила всички необходими приготовления за жътвата и с нетърпение отишла в селото. Когато обаче пристигнала там, с шок установила, че цялата реколта вече е събрана.