– Вие не сте жена. Мъжете не напускат истинските жени. Така че се примири с това – каза свекърва ѝ.

– Махнете този гад оттук! – Линда изкрещя в слушалката на дъщеря си: – Този предател няма място в дома ти…

Изминаха няколко години. Линда дойде в дома на снаха си.

– Оливия, за всичко това си виновна ти. Съпругът ти се нуждае от обич. Ти отдаваш всичките си чувства на детето си. Разбира се, съпругът ти трябваше да търси обич другаде. Ричард ми каза да ти предам, че се е запознал с друга и разводът ви е само въпрос на време.

Свекърва ми сама взе нещата на Ричард, тъй като синът ми може да се притесни да отиде при бившата си съпруга…

Още една година отлетя. В началото Оливия прие тежко развода. След това се зае да работи. Малко се поуспокои. И разбра, че Ричард е незряло мамино синче. А тя не се нуждаеше от такъв мъж за нищо…

Оливия видя Ричард веднага. Той стоеше пред входната врата с букет рози.

– Оливия, здравей. Можем ли да си поговорим? – Гласът на Рома трепереше от вълнение.

– Не си ми говорил, когато си тръгна. Нямам за какво да говоря с теб.

– Оливия, съжалявам. Направих грешка. Искам да си върна семейството.

– Добре. Сестра ти те е изритала през вратата? Омръзна ли ѝ да събира чорапите ти тук и там? – Оливия се държеше иронично. – Не искам повече да влизаш тук. Дай на мама един корсаж. Тя ще го оцени.

Тя се обърна, влезе в стълбището и затвори вратата. На сутринта едно торнадо на име Линда нахлу в апартамента на Оливия:

– Как смееш да не пускаш сина ми вътре! В края на краищата той се извини! За да спасиш семейството, трябва да го разбереш и да му простиш! Нямате право да лишавате детето от баща му.

– Този татко не се е сетил за дъщеря си нито веднъж за една година. – Оливия се противопостави. – И между другото, Линда, спомням си, че в подобна ситуация ти каза на дъщеря си да отпрати измамния си съпруг. Би ли ме посъветвала да направя същото?

– Не се поставяй на един и същи рафт с дъщеря ми. – Бившата свекърва направи ридаеща физиономия. – Тя е птица с висок полет.

– Така че отлетя със семейството си, а аз не искам да те виждам повече, – Оливия спокойно отсече и изрита бившата свекърва през вратата.

После седна на дивана и се усмихна – всякакви торнадота от живота ѝ изчезнаха. Оттук нататък я очакваха само слънчеви дни.

 

Rate article
– Вие не сте жена. Мъжете не напускат истинските жени. Така че се примири с това – каза свекърва ѝ.