– Вие имате късмет, а сестра ви е нещастна!

Със съпруга ми наскоро си купихме нов апартамент. Няколко седмици след преместването се роди вторият ни син. Радостно събитие, нали? Само че всички роднини го игнорираха.

– Вие сте късметлийка, но сестра ви няма късмет. При теб всичко върви гладко, а тя има проблем след проблем – каза мама укорително.

Искам да кажа, че трябва да се срамувам, че вече съм двукратна майка, че съм си купила апартамент и не седя на врата на родителите си. Страданията на сестра ми са неоправдани, колкото и мама да я защитава.

Луиза е с две години по-малка от мен. Тя винаги е била любимка на родителите си. Давали са ѝ най-доброто от всичко. Като дете тя често боледуваше и показваше ужасния си характер. Всички винаги са я съжалявали заради тези болести, така че тя свикнала, че може да постигне всичко чрез манипулациите си.

Ако се разплачела, родителите ѝ решавали всичките ѝ проблеми. Когато беше дете, тя винаги ми взимаше играчките. Ако не искаше да почисти, се преструваше, че я боли глава, и аз трябваше да върша всички задължения вместо нея.

Тя дори се сдоби с мобилен телефон на ранна възраст. Мама похарчи всичките си пари за него, така че аз не получих подарък за рождения си ден.

– Ще ти купя спортни обувки през лятото – каза мама.

Когато бях на 19 години, срещнах бъдещия си съпруг. Той ми даде всичко, което не можех да получа от родителите си. Година по-късно се оженихме, а сестра ми ми се смееше.

– Избрала си простак! Сега цял живот ще живееш под един покрив със свекърва си. Ти си глупава!

Със свекърва ми имахме чудесни отношения. Живяхме заедно в продължение на осем години, а след това си купихме собствен апартамент.
Свекърва ми буквално отгледа най-големия си внук и ни помогна да решим жилищния въпрос.

Когато по-малката ми сестра се омъжи, майка ми не можеше да се нарадва на нея:

– Просто една прекрасна двойка. Имат пари и красота. Погледнете годежния пръстен, който той ѝ подари!

Мама не смяташе, че съпругът ми е стойностен човек. Нарече ме глупава , защото съм родила дете на 22 години.

Не отидох на сватбата на Луиза – тя каза, че там не трябва да има деца. Нещо повече, тя включи само мен в поканата.

Година след “успешната” сватба всичко приключи. Майка ми ми се обади и започна да ридае в слушалката.

– Какво се беше случило? – Бях ужасена.
– Той си беше тръгнал. Каза, че е невъзможно да живея с Луиза. Ела и утеши сестра си.

Не исках да отида при нея, защото отношенията ни не бяха близки. Освен това как да я утеша? Всичко е по нейна вина. Или по-скоро нейният скандален темперамент. Когато дойдох да видя майка си със сина ми, Луиза ме видя и започна да крещи:

– Мразя я! Защо тя има съпруг и дете, а аз нямам нищо?

Обърнах се и се прибрах вкъщи. Майка ми ме извика. Сестра ми не можеше да понесе, че е изоставена, затова реши да си върне мъжа. Потърсила го, наложила му се, изпратила му всякакви текстови съобщения, които го разгневили още повече.

– Аз щях да си го върна и след това да го изоставя. Отмъщение! – Това беше целта на Луиза и изобщо не ставаше дума за любов.

Разбира се, тя не успя да си върне съпруга си. Нещо повече, тя разбрала, че той е с нова приятелка и тя е бременна от него. Така я връхлетяла нова вълна от депресия, от която страдали всичките ѝ роднини.

– Защо моята Луиза е толкова нещастна? А ти си щастлива, че злословиш по адрес на сестра си – каза ми майка ми.

 

Rate article
– Вие имате късмет, а сестра ви е нещастна!