Вероника придружава клиентите си, за да огледат апартамент, и всичко върви добре, докато не възниква объркване с подовете.

Докато вечеряхме с моята приятелка Вероника, която работи като брокер на недвижими имоти, тя сподели скорошния си опит в областта на недвижимите имоти. Напоследък преживявала труден период в опитите си да намери клиенти. Въпреки това тя беше оптимистично настроена за последните си развития. Преплитането на отговорностите на майка на две деца и грижите за възрастната ѝ майка бяха увеличили трудностите ѝ.

един ден собствениците на апартамента насрочиха показ за 7:45 ч. сутринта, за да се съобразят с работния си график, което постави Вероника в трудно положение. Въпреки първоначалните си съмнения, тя се съгласява, тъй като не иска да загуби потенциален клиент. В деня на показването Вероника пристигнала по-рано и с нетърпение очаквала своите клиенти. В крайна сметка те се появиха, като се извиниха за закъснението, причинено от трафика.

Въпреки че клиентите бяха малко раздразнителни, приятелката ѝ беше решена да направи добро впечатление. Когато влязоха в асансьора, те попитаха за номера на етажа и апартамента. Вероника отговори уверено: “Шести етаж, апартамент шестдесет и шест”, като се опита да разсее съмненията им относно номера. Тя обаче осъзна, че те може би все още не са сигурни    .

Те се качиха на горния етаж и се приближиха до отворената врата на апартамента. Предполагайки, че това е собственикът, Вероника се представи и се извини на клиентите, че е закъсняла. За нейна изненада вътре срещнаха жена в халат, която изглежда не знаеше за насрочената изложба. Вероника беше разочарована от липсата на отговорност от страна на собствениците   .

Въпреки това приятелката ѝ реши да извлече най-доброто от ситуацията, като покаже апартамента, който беше дори по-добър от снимките. Клиентите проявиха интерес, но когато се канеха да си тръгват, Вероника забеляза още една врата, която не беше споменала в обявата.

Стори ѝ се, че по погрешка са слезли на петия, а не на шестия етаж. Тя веднага се опита да се свърже с истинските собственици, но установи, че обажданията ѝ са блокирани. Клиентите бяха разочаровани, но собственикът на апартамента изненада всички с неочаквано предложение.

Той казал, че двамата със съпругата му вече обмислят да продадат апартамента, за да се преместят по-близо до родителите си. Те възприели това съвпадение като знак и решили да направят спонтанна оферта на клиентите, като предложили няколко хиляди гривни повече, отколкото струвал двустайният им апартамент, като оставили всички мебели.

Клиентите били възхитени от предложението и се съгласили на сделката. Този неочакван обрат задоволил нуждите на всички страни: собствениците бързо продали апартамента и се преместили по-близо до родителите си, клиентите закупили фантастичен апартамент на изгодна цена, а Вероника преодоляла финансовите си затруднения. Понякога животът има свойството да предоставя неочаквани възможности, когато най-малко очакваш, и да превръща объркването в щастлив изход за всички участници.

 

 

Rate article
Вероника придружава клиентите си, за да огледат апартамент, и всичко върви добре, докато не възниква объркване с подовете.