Вероника дълго звъни на сестра си, но никой не отговаря, а когато внучката ѝ вдига слушалката, жената чува сърцераздирателна новина.

– Наоми, здравей. Отдавна не си ми се обаждала. А сега не вдигаш телефона. Как си? Как си? Не се чувствам добре. Кръвното ми налягане постоянно скача, а синът ми все го повдига. Мисля, че трябва да отида в болницата. Рой казва, че няма да завърши училище. А му остава още половин година да учи, разбирате ли – трябва да намери себе си. Жалко, че е израснал без баща, отбивал е ръце. Прави каквото си поиска. Не разбира, че си съсипва живота. Добре, ти ми се обади. И ела в селото, ще отидем на погребението на мама.

Минаха три месеца и Вероника отново си спомни за братовчедка си Наоми. Жената не разбираше защо роднината ѝ не вдига телефона. В крайна сметка те се обаждали и говорели с часове. Наоми се оплакваше от съпруга си и снаха си, а Вероника разказваше за болките си. Те имаха нужда да клюкарстват и да се съжаляват една друга.

– Наоми, може би си сменила телефонния си номер и не си ми казала? Добре, чакам да ми се обадиш. И все още съм тук. Това е лудост. Синът ми каза, че ще се ожени за някакво момиче. Момичето се оказа жена с две деца. Трябваше да чуете колко истерична бях. Рой напусна дома си, каза, че ще живее с нея и ще осинови децата ѝ. Представяте ли си? Не мога да разбера защо е толкова глупав. Опитвам се да говоря с него всеки ден, да му се обаждам да се върне у дома. Но той говори само за любимата си. Хабалка съблазни сина ми, но аз ще я докладвам. Добре, Наоми, отивам да нахраня кокошките. Чакам да ми се обадиш.

Изминаха още няколко месеца. Вероника отново се обади на сестра си, но тя отново не вдигна.

– Започнах да се притеснявам. Никога досега не си изчезвал така. Моят Рой се ожени за тази жена и дойде да живее при мен. Той казва, че апартаментът ми така или иначе ще бъде негов. Доведоха двама гръбначни гризачи, които ме наричат баба. Кажи им каква баба съм. Тази дама си тръгва през нощта, а моят глупак седи с децата си. Опитвам се да му намекна, че едно момиче с лесна добродетел ще работи през нощта, а той ми се обижда. Не знам какво ще се случи.

Седмица по-късно Вероника отново се обажда на Наоми, но на телефона отговаря внучката на жената.

– Как така си е отишла? Защо никой не ми е казал? Аз съм семейство. Ами къде е погребана? Мога ли да дойда и да ви посетя? Добре, ще дойда с влака в понеделник.

Вероника закачи телефона и се разплака, сега не ѝ беше останал никой друг освен глупавият ѝ син.

Rate article
Вероника дълго звъни на сестра си, но никой не отговаря, а когато внучката ѝ вдига слушалката, жената чува сърцераздирателна новина.