Веднъж снахата оставила децата без надзор и отишла на сватба. Съседите разбрали.

… Във връзка с бременността лекарите настойчиво предлагаха на Патриция да излезе в отпуск по майчинство. Без да могат да я убедят, те настоявали поне да не вдига тежки неща…

Патрисия забременяла пет години след сватбата си. Дотогава всичките ѝ опити да има дете са били неуспешни. Съпругът ѝ печелел добре, така че момичето се занимавало само с домакинска работа.

Това обстоятелство често било използвано от нейната снаха Глория. Неразположената майка искала да седне при едно или друго от децата си. Тя искала един час, а в най-добрия случай вземала детето след пет.

А веднъж довела най-малката си, деветмесечна дъщеря без памперси и храна. Тя оставила детето и избягала. Добре, че съседите имаха дете на същата възраст. Патрисия ги помолила за всичко, което й било необходимо за бебето.

Преди месец Глория, както обикновено, донесла по-малкото момиченце на Патрисия. Тя каза, че трябва да отиде на сватбата на приятелката си, а свекърва ѝ имала болки в гърба. Но Патрисия казала, че лекарите ѝ забраняват да вдига тежки неща, а тя така или иначе ще трябва да вдига бебе на година и половина, затова категорично отказала.

Глория не можеше да измисли нищо по-добро от това да остави дъщеря си на грижите на десетгодишния си син… Но нещо с момичето се обърка, момчето изпадна в паника, не можа да се свърже с майка си и през сълзи изтича при съседите.

Съседите дошли, извикали линейка и полиция. Всичко приключило благополучно за момичето. Но не и за Глория и съпруга ѝ.

Службата за настойничество ги лишила от родителски права за шест месеца. Децата бяха отведени в приют… Свекървата обвинява Патрисия за всичко, дори не иска да чуе никакви аргументи.

А след раждането на син в семейството им тя редовно настройва органите по настойничество срещу снаха си и сина си.

– Аз ще изпълзя от кожата си, но детето ти ще усети какво е приют – казва тя. След няколко комисии от страна на органите по настойничество Патриция казва на съпруга си:

– Напускам този град, за да отида при родителите си. Избери дали ще дойдеш с нас, или ще се разведем…

 

Rate article
Веднъж снахата оставила децата без надзор и отишла на сватба. Съседите разбрали.