Веднъж, по време на поредния разгорещен спор, Робърт изрича думи, които го преследват до края на живота му. Тези думи се превръщат в бреме, от което той никога не успява да се отърве.

Животът на Ребека претърпява труден обрат, когато тя се развежда с бившия си съпруг, оставяйки го с две малки деца, най-голямото от които е само на три години. Това беше трудно решение, но тя нямаше друг избор, тъй като бившият ѝ съпруг беше станал непоносим. Въпреки че животът без неговата подкрепа е труден, Ребека продължава да се бори в името на децата си, докато накрая не намира утеха в нова връзка с Робърт, който се оказва добър и надежден мъж.

с течение на времето Ребека научава трагичната причина, поради която Робърт е останал без семейство. Съпругата и трите му деца са загинали трагично. Ребека му предлага подкрепа и го уверява, че сега те са неговото семейство. Няколко години по-късно обаче съвместният им живот губи предишната си лекота. Робърт се отдръпва от новото си семейство, пренебрегва ги и не се интересува от благополучието им. За разлика от него Ребека се грижела много за новия си съпруг, постоянно се притеснявала за него и се опитвала да бъде до него   .

В разгара на поредната кавга Робърт изрича думи, за които веднага съжалява и които ще носи със себе си завинаги. В гнева си той възкликна: “Щеше да ми е много по-лесно, ако децата ти не бяха тук.” На следващия ден тази кавга принуди Ребека да се върне в къщата на майка си, която беше празна и никой друг не живееше там. Робърт трябваше да се извини искрено и въпреки че започна да се отнася с Ребека като с кралица и се опита да се поправи, той все още изпитваше огромна вина за казаното. Тежестта на обидните му думи оставаше постоянно напомняне за грешката му    .

 

Rate article
Веднъж, по време на поредния разгорещен спор, Робърт изрича думи, които го преследват до края на живота му. Тези думи се превръщат в бреме, от което той никога не успява да се отърве.