Веднъж Адам среща бившия си тъст в един супермаркет. Мъжът се срамуваше и искаше да избегне срещата с бащата на Анна и се опита да си тръгне, но…

Анна и Адам никога не са имали специални отношения. Ето защо тя много се колебаеше дали да каже на съпруга си за бременността си. Анна знаеше предварително как ще реагира Адам, но беше твърдо решена да роди. Както се очакваше, съпругът ѝ не прояви голяма радост от новината. Той не се интересуваше от Анна. Той не знаеше защо е с нея. Дори лоялността на съпругата му го дразнеше. Анна беше в отпуск по майчинство заради трудна бременност. Адам посещаваше съпругата си, носеше ѝ плодове, но не се появи за изписването ѝ. Той беше зает   .

жената беше взета от болницата от родителите си. От самото начало Адам се дразнеше от плача на децата. Това изобщо не влизаше в плановете му. По цял ден беше на работа, а вечер седеше с бутилка бира пред телевизора. Нямаше представа как да помогне на съпругата си. “Както е родила за себе си, така да ги отгледа сама”. Един ден температурата на бебето се повишила и то започнало да се задушава. Анна веднага се обадила на съпруга си.

– “Адам, моля те, ела тук. Синът ни не се справя добре. Не знам какво да правя.

– Извикай линейка, аз ще ти помогна”, отговорил спокойно Адам   .

Анна не отговори и закачи слушалката. През този ден съпругът ѝ така и не се прибра вкъщи. На следващия ден Анна се обажда на Адам:

– “Линейката едва успя да стигне. Синът ми можеше да си е отишъл. Не искам да те познавам.

Оттогава започва ергенският живот на Адам. Най-накрая той се отърва от досадната си съпруга и от вечния плач на бебето си. Реши, че не иска сериозни връзки, а само свобода. Минаха няколко години. Един ден в супермаркета Адам срещнал бившия си тъст. Той се почувствал засрамен, искал да избегне срещата с бащата на Анна и се опитал да си тръгне, но…

– Адам, здравей, радвам се, че се запознахме.

– Как е Анна?” – попита мъжът.

– “Тя почина преди една година. И моето здраве не е добро. Страхувам се за внука си. Когато си отида, той ще бъде отведен в дом за сираци.

Тогава Адам и тъстът му отидоха в дома му. Като влязъл, Адам забелязал, че момчето седи тихо в ъгъла. Мъжът взе торбите с храна от ръцете на дядо си и отиде в кухнята. Двамата пили чай, разговаряли и си разменили номера.

Три дни по-късно Адам получил телефонно обаждане, в което се казвало, че бившият му тъст е откаран в болница в тежко състояние.

Първото нещо, което Адам направи, беше да отиде да го вземе.

– “Здравей, сине. Ела с мен. Можеш да останеш при мен, докато дядо ти е в болницата.

Адам помогна на сина си да събере вещите и играчките си.

Откакто прибра момчето, за него започна нов живот. Живот, от който мъжът толкова се страхувал.

Оказа се, че момчето е точно като баща си. И по поведение, и по външен вид. За съжаление дядо ми починал в болницата.

Едва тогава, когато дошъл на гроба на жена си, Адам казал:

– “Анна, прости ми. Не оценявах това, което имах. Благодаря ти за сина ми.

 

Rate article
Веднъж Адам среща бившия си тъст в един супермаркет. Мъжът се срамуваше и искаше да избегне срещата с бащата на Анна и се опита да си тръгне, но…