Вечерта пуснах записа на съпруга си. Той го изслуша няколко пъти, без да вярва, че собствената му майка може да се държи така.

Когато четях истории за отношенията между свекърви и снахи или ги чувах от мои приятели, бях убедена, че със сигурност ще избегна тази съдба, защото никога не съм била конфликтна, знаех как да изляза от всяка ситуация. Тогава обаче не знаех, че това може да се случи и на мен!

първата ми среща със свекърва ми беше малко напрегната. Разбира се, тя се усмихваше мило, разпитваше за семейството и работата си, но ласкавите ѝ коментари и студеният ѝ поглед ясно показваха всичко. Още тогава тя ми намекна, че мога да се справя по-добре, и въпреки коментарите ѝ се оженихме. Разбира се, свекърва ми беше недоволна от този развой на събитията, затова остана на сватбата около час, а после избяга вкъщи, сякаш я болеше глава   .

Най-лошото започна, когато се преместихме заедно след сватбата и започнахме да живеем в апартамента на съпруга ми, защото майка ми имаше ключове за него. Прибирах се вкъщи преди съпруга ми, около 15:00 ч., и започвах да готвя вечеря и да върша други домакински задължения, а след това майка му идваше при мен и ми даваше отрицателни отзиви за всяко мое действие – гладеше неправилно, режеше неправилно, сгъваше неправилно и стотици други неща. Не исках да се карам с нея и често сълзите ми започваха да се стичат от обидите ѝ, след което тя си тръгваше, сякаш нищо не се е случило. Не казах на съпруга си за това, не знам защо, изглеждаше, че ще спре, с всеки изминал ден се подобрявах, но тя започна да стига до крайности. Свекърва ми разбра, че не ѝ казвам нищо и още повече преминавам всякакви човешки граници, и тогава казваше на съпруга си как няма търпение най-накрая да я дарим с внук     .

Един ден ми хрумна нещо да запиша всичко, което тя казваше. Когато свекърва ми дойдеше, тя веднага започваше монолога си за това колко съм ужасна и безполезна, а аз просто мълчах и понякога се оправдавах. Когато отново ме докара до сълзи, тя се сбогува и каза, че ще дойде утре.

Вечерта пуснах записа на касетата на съпруга си. Той го изслуша няколко пъти, като не вярваше, че собствената му майка може да се държи по този начин. Същия ден той ѝ се обади и започнаха да спорят, тя се опита да се оправдае и каза, че аз си измислям, за да ги накарам да се скарат, но той чу всичко, затова твърдо ѝ каза, че ще я посещава винаги, когато я поканят, затова утре ще смени всички ключалки.

След такива отношения със свекърва ми аз се възстановявах много дълго, дори посещавах психолог, защото самочувствието ми беше някъде на морското дъно. После ни се роди дъщеря и всичко започна да се подобрява. Вече не се виждам със свекърва си, съпругът ми ходи сам при нея, понякога взема и дъщеря ми. Не ме кара насила, защото разбира колко усилия ми бяха необходими, за да се опомня след всичко.

 

 

Rate article
Вечерта пуснах записа на съпруга си. Той го изслуша няколко пъти, без да вярва, че собствената му майка може да се държи така.