Вече не знам как да обясня на снаха си, че синът ми има гастрит и се нуждае от специална диетична храна.

Синът ми е на 27 години. Той се ожени наскоро, само преди шест месеца. Съпругата на сина ми се казва Алина . По случай сватбата родителите на Алина ѝ подариха хубав двустаен апартамент. Сега Алина и синът ми живеят в този апартамент.

Нямам особена причина да не харесвам Алина. Тя е много хубаво момиче. Тя е умна и красива и произхожда от заможно семейство. Баща ѝ е лекар, а майка ѝ е учителка. Самата Алина завършва медицина.

Но аз много се притеснявам за сина си. Виждам, че Алина не е много добра домакиня. Тя не се грижи много добре за сина ми.

Синът ми има хроничен гастрит и трябва да се лекува през пролетта и есента. Освен това той трябва да следи за храненето си през цялото време. Това е наследствено заболяване. Съпругът ми също страда от язва на стомаха.

Когато синът ми живееше с мен, винаги се грижех да се храни добре. Когато се ожени, веднага я предупредих, че трябва да му приготвя диетична храна. Алина се съгласи с мен, но не направи нищо.

Опитвам се да не се намесвам в личния живот на сина си. Посещавам ги много рядко. Но винаги, когато съм там, виждам много празни кутии от пица. Те казват, че са приятели, които са дошли на гости.

Когато отворя хладилника, никога не виждам нормална храна в него. Има само колбаси, сирене, кетчуп и майонеза. Никога няма супа, плодове, кисело мляко, млечни продукти, яйца.

Донесох месо: и заешко, и пуешко, и пилешко. Помолих Алина да направи супа за сина ми. Но тя така и не го направи. А цялото месо, което купих, все още лежи във фризера.

Разбирам, че Алина е още млада. Може би това е трудно за нея, няма достатъчно време. Но аз вече бях майка на нейната възраст и сама се грижех за две деца. Алина не може да се грижи дори за съпруга си!

Предложих й да й помогна. Казах й:
– Ако не можеш да се справиш, позволи ми да ти помогна! Позволи ми да готвя и да нося храна!

Но Алина винаги отказваше. Синът ми мълчи, не казва нищо. Наскоро беше в болница с остър гастрит.

Не знам какво мога да направя, за да променя това положение. Не искам да си развалям отношенията със снахата, не искам да нагнетявам обстановката. Но много ме боли, че снаха ми не ме слуша. Много се притеснявам за сина си. Просто не знам как да въздействам на снаха си.

Може би някой може да ми даде някакъв съвет?

 

Rate article
Вече не знам как да обясня на снаха си, че синът ми има гастрит и се нуждае от специална диетична храна.